Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Darters Twenty Six zetten goede reeks voort

Geschreven door: redactie, 01-02-17

SuperLeague

1-2-2017

Afgelopen zaterdag was het de derde keer op rij dat er gewonnen werd in de Superleague Overgangsklasse. Deze knappe prestatie komt enerzijds tot stand door het aantrekken van een sterke darter uit het land, Frans Harmsen, en anderzijds door het geloof in eigen kunnen. Alle spelers van het Urker Rake Gooier team laten zien in goede vorm te verkeren.

Zaterdag mocht er thuis tegen Café Kremer gespeeld worden. Het team met de wereldkampioen van 2012 van de BDO dartbond Christian Kist in de gelederen was op voorhand een sterke tegenstander. Toch gingen de Urkers brutaal aan de leiding door de Roundrobin ronde te winnen. Het werd 9-7. Okke Weerstand trof Fabian Roosenbrand in de eerste single partij van de dag. Roosenbrand is één van de beste spelers van de tegenstanders en liet dit ook zien: 0-4. Pieter Baarssen won zijn single met 4-0 en gaf zijn sterke optreden in de roundrobin ronde, waarin hij niets verloor, uitstekend gevolg.Nieuweling Frans Harmsen verloor van Christian Kist met 2-4, waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam: 2-2. Vaste rots in de branding Dirk van Duijvenbode liet zien wat hij kon en won zijn single met 4-0 en hielp zijn ploeg weer naar een voorsprong.

De koppelronde was ijzersterk van het Twenty Six. Al werd de eerste wedstrijd nog een spannende 2-3 verlies voor Weerstand en Baarssen, de rest van de wedstrijden verliep soepel. Harmsen en Van Duijvenbode wonnen hun twee singles met 3-1, terwijl Weerstand en Baarssen hun tweede koppel met 3-1 wonnen. De winst was dus binnen, en alleen de solopartij stond nog op het programma voor de statistieken. Invaller en Captain Dirk Schenk verloor deze wedstrijd met 4-0 van Fabian Roosenbrand. Eindstand: 6-4. Twenty Six is dus op de goede weg. Over twee weken mogen de Urkers aantreden tegen de koploper, welke nog geen partij verloren heeft. Het beloofd een spannende confrontatie te worden voor de kersverse nummer vier van de ranglijst.

Open urk 2016 Foto

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

15 MPH NNW
72% humidity

13°C

vr

13°C
11°C

za

15°C
10°C

zo

16°C
11°C

ma

17°C
11°C