Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Pieter Baarssen niet zonder moeite Vloettax dinsdag kampioen

05-07-17

Uitslagen

05-07-2017

Het waren spannende Play Off wedstrijden afgelopen dinsdag in het goed gevulde clubgebouw van D.V.U. Velen zagen in de eerste A Play Off wedstrijd Marco Snoek verassend op voorsprong komen tegen Geert Nentjes. Nentjes stelde op tijd orde op zaken en won de wedstrijd uiteindelijk met 4-2.

Hierna brak de spannendste wedstrijd van de avond aan: Okke Weerstand tegen Pieter Baarssen. Baarssen begon stroef aan de wedstrijd en zag Okke snel op voorsprong komen. Toen het ook 2-0 in het voordeel van Weerstand werd, leek Baarssen te zwichten. Hij beet zich echter in de wedstrijd en kwam terug. Ondanks dit feit kreeg Weerstand de eerste wedstrijd pijlen. Door een 12-darter kwam hij op 3-2 en miste voor de 4-2 winst veel kansen op de winst. Baarssen greep de leg en kwam op gelijke hoogte. In de laatste leg maakte Pieter het af en kan Weerstand een grote teleurstelling gaan verwerken.

Henk Post versloeg Jan de Boer in een goede partij. De Boer was scorend goed op dreef maar leek het op ervaring af te leggen. In de afronding was Post scherper en wist de partij hierdoor met 4-2 te winnen. Meindert de Boer kon geen potten breken tegen Dirk Schenk. Schenk gaf niets weg en won de partij met 4-0. Zaterdag heeft de Boer een herkansing, dan treffen de twee elkaar weer.

In de halve finale zagen we Pieter Baarssen doorstomen. De druk leek van de keter na zijn kwart finale partij. Tegen Henk Post liet hij niets liggen en plaatste zich vrij gemakkelijk met 5-1 voor de finjale. Post gooide niet wat hij normaalgesproken kan, maar kan teruglkijken op een goed seizoen in de Vleottax competitie. De andere halve finale was er één voor te gaan zitten. Geert Nentjes mocht het opnemen tegen Dirk Schenk. Het leek een vrij gemakkelijke overwinning te worden voor Nentjes, maar zoals zo vaak kwam Schenk terug. Op 4-1 voor miste Nentjes belangrijke pijlen in de afronding. Schenk kwam terug tot 4-3 maar moest toen toch zien dat Geert de betere was.

In de finale was Baarssen niet meer te stoppen. Ondanks goed spel van beide kanten, kwam Nentjes toch tekort. Met een 6-2 winst is het kampioenschap van de dinsdag bekend.

In de B Play Offs was het ook spannend. Uiteindelijk bereikten Henk Jelies en Lub Kramer de finale. Hierin maakten zij het flink spannend. Jelies verzuimde in een leg waarin hij 180 gooide, een grote voorsprong te nemen. Kramer profiteerde en sleepte de partij met 5-3 naar zich toe. Lub mag zich vanaf heden B kampioen van de dinsdagcompetitie noemen.

Uitslagen:

PLAY OFFS A -  KWART FINALE (best of 5)  

Geert Nentjes (1) vs Marco Snoek (8)  4-2
Pieter Baarssen (2) vs Okke Weerstand (7) 4-3
Henk Post (3) vs Jan de Boer (6) 4) 4-2
Dirk Schenk (4) vs Meindert de Boer (5) 4-0

HALVE FINALE

Geert Nentjes vs Dirk Schenk 5-3
Pieter Baarssen vs Henk Post 5-0

FINALE

Geert Nentjes vs Pieter Baarssen 2-6

PLAY OFFS B -  KWART FINALE (best of 5)

Cornelis Klaaysen (9) vs Tunis Kramer (16) 3-0
Hessel de Vries (10) vs Johannes Bakker 3-2
Martin Zandhuis (11) vs Henk Jelies (14) 1-3
Sjaak de Boer (12) vs Lub Kramer (13) 1-3

HAVE FINALE

Cornelis Klaaysen vs Lub Kramer 2-4
Hessel de Vries vs Henk Jelies 2-4

FINALE

Lub Kramer vs Henk Jelies 5-3

 

Open urk 2016 Foto

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

6 MPH ESE
73% humidity

20°C

ma

22°C
14°C

di

20°C
14°C

wo

20°C
13°C

do

21°C
13°C