Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six pakt belangrijke punten tegen directe concurrent

Geschreven door: redactie, 02-04-17

SuperLeague

2-4-2017

Vooraf waren de belangen groot. Twenty Six staat momenteel in de onderste regionen van de Superleague overgangsklasse. Dit geldt ook voor de tegenstander inde thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag Cafe Sport uit Enschede. Het werd ook een échte wedstrijd die van beide kanten erg goed was. De Urkers lieten zien na tegenslagen toch terug te vechten en de volle winst te pakken.

Het begon allemaal niet echt vlekkeloos. Toch kwam Twenty Six verschillende keren op voorsprong in de Round Robin ronde. Op het laatst van deze ronde ging het toch mis en wist Café Sport met 7-9 te winnen.

Okke Weerstand leek deze tegenslag niet goed te kunnen verwerken en verloor de eerste single partij met 0-4. Veel gemiste dubbels zorgden voor deze geflatteerde uitslag. Wat hij toen nog niet wist was dat hij erg belangrijk voor het team zou worden. Frans Harmsen gooide vervolgens een sterke single partij en won deze vrij eenvoudig met 4-2. De tussenstand kwam hiermee op 1-2. Pieter Romkes keek in zijn single al snel tegen een achterstand aan. Toch kwam hij goed terug en boog 0-3 naar 3-3 om. De tegenstander zette de laatste leg op 120 weg, terwijl Romkes op 80 punten één wedstrijdpijl miste. De 120 score ging uit en hierdoor verloor Pieter een bloedstollende wedstrijd. Hierdoor werd het 1-3 voor de Enscheders. Als laatste single stond Urker hoop in bange dagen Pieter Baarssen aan de oche. Baarssen trof de sterkste tegenstander van de bezoekers en dit was te zien ook. De wedstrijd ging op en neer en uiteindelijk moest een beslissende leg op 3-3 een winnaar opleveren. Baarssen was hierin erg sterk en kon het zich zelfs nog veroorloven om 127 dood te gooien. Toch wist hij dit belangrijke punt binnen te slepen en bracht de stand hiermee op 2-3.

Deze tussenstand is te overzien en gaf Twenty Six hoop voor de koppelpartijen. Er werd geen wisselspeler ingezet omdat captain Dirk Schenk vertrouwen in zijn team had. Vooraf aan de koppels werd het belang van een goede uitslag nog eens duidelijk onderstreept en iedereen ging er vol voor. Koppel Weerstand/Harmsen liet dit zien door met ongelooflijk goed spel hun tegenstander met 3-0 te verslaan. Voor Weerstand was dit een mooie revanche op zijn mindere spel in de singlewedstrijd en benadrukte dit door een knappe 113 finish. Hierna waren het Baarssen/Romkes die wonnen. Het was weer een zenuwslopende partij welke met 3-2 gewonnen werd. De voorsprong was hiermee een feit: 4-3. Weerstand/Harmsen lieten zien nog niet klaar te zijn en zetten weer een goede wedstrijd neer. Met 3-2 werd laten zien dat er voor de winst gegaan werd. Toen ook Baarssen en Romkes het laatste koppel binnensleepten was deze winst een feit. De afsluitende solo partij ging verloren maar was slechts voor de statistieken van belang.

Het publiek zag een van de beste wedstrijden van Twenty Six dit seizoen. Er moeten nog een paar puntjes gepakt worden om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud. De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd  op 15 april. Dan moet er gewonnen worden in Veendam van de nummer voorlaatst Team Statusbar.

Open urk 2016 Foto

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

17 MPH W
87% humidity

8°C

do

9°C
6°C

vr

10°C
7°C

za

9°C
4°C

zo

6°C
-5°C