Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Baarssen algeheel clubkampioen; Kramer naar B-PlayOff finale

27-06-18

Vloettax dinsdagcompetitie

27-6-2018


Afgelopen dinsdag bereikte de vloettax competitie de climax. De wedstrijden leverden stuk voor stuk spektakel stukken op.Pieter Baarssen toonde zich ook hier van zijn beste kant, en stelde het clubkampioenschap veilig door alles te winnen. Er moesten een paar lastige hobbels genomen worden, maar de titel is geprolongeerd door Baarssen. In de B PlayOffs was ook strijd en passie te zien. De uiteindelijke winnaar werd Lub Kramer. Hij mag het aankomende zaterdag opnemen tegen de Schol competitie winnaar Dirk Schenk voor het B-clubkampioenschap.

A-PlayOffs Kwart finale

De eerste wedstrijd ging tussen Henk Post en Pieter Baarssen. Post kon zijn niveau niet halen en kwam moeilijk op gang. Baarssen sprintte ondertussen naar de eindstreep en zette een degelijke 4-0 op het scorebord. De wedstrijd erna leverde meer vuurwerk op. Jan Visscher versloeg Drik Schenk in een ware thriller. Jan wist 2 x 180 +te gooien en ook Dirk zette hier een 180 score tegenover. Voor Schenk was het helaas net niet voldoende en moest zijn meerdere erkennen in de laatste en beslissende leg:4-3, en betekende dus een halve finale plek voor Jan Visscher. Dit jaar was er ook deelname van buiten de bult. Nick Harservoort uit Vollenhove is op een knappe 6e plek geëindigd. Hij mag het opnemen tegen Jan de Boer die de derde plek in de eindstand wist te bereiken. Ook deze strijd ging gelijk op. Tot 2-2 kon Jan het goed bijbenen, waarna Nick het gas erop zette. De laatste twee legs waren sterk, en Nick pakte hiermee de winst en halve finale plek met 4-2. De laatste kwartfinale partij ging tussen Geert Nentjes en Meindert de Boer. De Boer gooide sterk maar was niet opgewassen tegen Nentjes. De wedstrijd duurde vier legs en die gingen allemaal naar Nentjes.

Halve finale

De eerste halve finale mag als het hoogtepunt van de avond gezien worden. Pieter Baarssen en Geert Nentjes treffen elkaar. Zelden is een wedstrijd zo spannend en bij vlagen goed geweest. Vooral het niet willen verliezen van beide spelers was voor de neutrale toeschouwer mooi om te zien. Geer begon sterk en miste voor de 2-0 een 170 finish op de bulls eye.Na 1-1 wist Nentjes uit te lopen tot een 3-1 voorsprong. Baarssen kwam sterk terug tot 3-3. Toen het uiteindelijk ook 4-4 werd, ging het erom wie het hoofd koel kon houden. De vele toeschouwerszagen dat Baarssen uiteindelijk de laatste en beslissende dubbel gooide: 5-4. Na Baarssen mochten Jan Visscher en Nick Harservoort uitmaken wie de andere finalist zou worden. Jan kwam snel op een ruime voorsprong maar zag Nick toch sterk terug komen. Na 3-3 ging Jan weer aan de bak, en haalde de buit binnen met 5-3.

Finale

De finale leverde niet veel spanning op. Jan Visscher kwam niet meer in zijn spel en leek zijn kruid verschoten. Baarssen is geen moment in de problemen geweest en zette uiteindelijke 6-2 eindstand op het scorebord.

B-PlayOffs

We pakken de wedstrijden op in de halve finale. Enigszins verrassende namen die hier ontbreken zijn Danny Mazereeuw en Sjaak de Boer. Zij wisten hun kwartfinale partij niet te winnen. De eerste partij ging tussen Henk Jelies en Lub Kramer. Voor Jelies is dit een belangrijke wedstrijd. Hij miste nipt de A PlayOffs en wil maar al te graag presteren in deze PlayOff ronde. Helaas pakte het voor hem niet zo uit. Kramer wist vrij overtuigend te winnen met 4-1 en stelde hiermee een finaleplek veilig. De andere halve finale zorgde voor veel toeschouwers. Hessel de Vries nam het op tegen Martin Zandhuis. Zandhuis was in de beslissende leg gelukkiger op de dubbel en won hiermee nipt met 4-3.

Finale

Over de finale kunnen we kort zijn. Lub Kramer won met maar liefst 5-0 en mag zaterdag proberen zijn titel te prolongeren. Hij mag dit doen tegen Dirk Schenk. Het zal in een Best of 5 in sets beslist gaan worden. Om een set te winnen moet er een best of 5 in legs gewonnen worden. De finale zal beginnen om 16 uur in het clubgebouw van De Rake Gooier aan de vormtweg 7h. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaats vinden.De dag wordt afgesloten met een gezellige BBQ voor de leden plus aanhang. Ook sponsoren zijn hier van harte uitgenodigd. De BBQ zal om ongeveer 18 uur starten.

1 Views

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

2 MPH NW
82% humidity

14°C

di

16°C
14°C

wo

19°C
11°C

do

21°C
16°C

vr

19°C
15°C