Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Bosgenoegen laat gedesillusioneerd Twenty Six achter

Geschreven door: Redactie, 23-12-18

SuperLeague

23-12-2018

Afgelopen zaterdag ontving Twenty Six de mede koploper uit de SuperLeague hoofdklasse. Het beloofde een spannende pot te worden waarin het vooraf leek dat het Urker team licht favoriet was. Twenty Six kon beschikken over een voltallig team, en had dus drie (ex)WK-gangers Ron Meulenkamp, Geert Nentjes en Dirk van Duijvenbode in de basis staan. De nummer vier Derk Telnekes zorgde dat het totaal plaatje op papier klopte. Het zou allemaal anders lopen. Bosgenoegen speelde zeer sterk en overklasten zichzelf stuk voor stuk. Desalniettemin liet Urk het op bepaalde momenten zelf liggen waardoor er jammerlijk verloren werd met 4-6. Het 90 an tellende publiek kreeg vanmiddag een spetterende show voorgeschoteld.

De Round Robin ronde werd op een stand van 2-2 beslist. Ron Meulenkamp en Derk Telnekes lieten een kans voor open doel liggen waardoor Bosgenoegen op 2-4 kwam. Ook de rest ging naar de uitploeg uit Ermelo, waardoor er 2-9 als eindstand op het scorebord stond.

De singles waren beslissend. Geert Nentjes mocht beginnen en deed dit sterk. Op 2-0 voorsprong kreeg hij pijlen voor de 3-0. Helaas werd deze kans niet benut waardoor zijn tegenstander weer in de wedstrijd kwam. Die kwam zelfs op een 2-3 voorspring. Geert deed weer iets terug en maakte weer gelijk. In de beslissende leg kreeg Nentjes op 97 één wedstrijdpijl op dubbel 12. Nentjes miste en zijn tegenstander gooide vervolgens 84 uit. Kopman Ron Meulenkamp voldeed zijn plicht door zijn wedstrijd met 4-1 te winnen. De stand komt hiermee op 1-2. Dan is het de beurt aan Dirk van Duijvenbode. Hij treft Justin van Tergouw. Hij bleek de man in vorm en wist het ‘De Duif’ zeer lastig te maken. Alle kansen werden benut door de jonge darter van Bosgenoegen, en trekt met 3-4 aan het langste eind. De stand komt hiermee op een cruciale 1-3 achterstand als Derk Telnekes aan mag leggen. Telnekes gooide zeer sterk en liet zijn tegenstander nergens: 4-0.

De koppels moet de ommekeer in de wedstrijd brengen. Ron en Derk verliezen echter met 1-3 de eerste koppelwedstrijd. De stand die vorige week ook op het scorebord stond, was vandaag weer een feit: 2-4. Iedereen weet hoe het toen afliep. Urk gaf niets meer weg en won de wedstrijd met 4-6 in Den Haag. Vandaag leek het lang dezelfde kant op te gaan. Geert en Dirk winnen hun koppelpartij met zeer sterk spel. Geert gooide zelfs vier keer de 180 score. Ook Ron en Derk doen weer mee. Zij winnen met 3-1 waardoor het 4-4 word. Iedereen gaat ervoor zitten. De laatste koppelpartij moest gewonnen worden door Geert en Dirk. Helaas was Bosgenoegen zeer scherp en leken niet meer te kunnen missen. Twenty Six verliest het koppel met 0-3 waardoor het 4-5 staat.

Alleen de solowedstrijd kan nog een puntendeling opleveren. Geert Nentjes mag aantreden tegen Martijn Kleermaker. Het werd eigenlijk nooit echt een wedstrijd. Nentjes leek niet bij machte om er nog een schep bovenop te doen en gas te geven. Kleermaker won vakkundig met 1-4 waardoor de winst naar Bosgenoegen gaat. Urk is afgetroefd, maar hoeft zich niet te schamen. Voor de toeschouwers werd er een partij op de mat gelegd die qua niveau nog niet eerder te zien was in ons clubgebouw. Het geeft ook weer vertrouwen voor de toekomst. Op zaterdag 19 januari wacht Oranjebar uit. Dat zal opnieuw een strijd tussen twee giganten in de dartsport opleveren. Wat het team van captain Dirk Schenk tot nu toe heeft laten zien, was van te voren niet verwacht. Des te mooier zijn de wedstrijden om te beleven. Ook volgend jaar gaat het Urker publiek er weer achter staan en genieten van de prestaties van Twenty Six! Bedankt, en een goed uiteinde iedereen!

1 Views

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Zonnig

Zonnig

9 MPH ESE
58% humidity

29°C

di

26°C
20°C

wo

20°C
16°C

do

19°C
14°C

vr

22°C
13°C