Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Darters Twenty Six winnen met 8-2 van Nitro uit Dokkum

Geschreven door: redactie, 01-10-17

SuperLeague

1-10-2017

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in het clubgebouw van DVU De Rake Gooier. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe SuperLeague seizoen stond op het programma. Nitro Sportcafe kwam op bezoek. Het zou een beladen wedstrijd worden welke uiteindelijk door de Urkers gewonnen werd.

De darters van Twenty Six wonnen twee weken terug de eerste wedstrijd uit tegen Cafe op de Hoek in Appingedam. Daar werd een belangrijke 9-1 overwinning geboekt. Vandaag kon er dus een goede stap gezet worden om de competitiestart nog meer glans te geven. De Round Robin ronde begon stroef. De tegenstander liet zien van goede huize te komen en was scherper op de dubbel. Het stond al snel 2-6 voor de gasten uit Dokkum. Ook al kwamen de Urkers nog terug tot 6-6, de eerste wedstrijd werd toch met 6-9 verloren.

Het beloofde dus een zware middag te worden. Individueel stonden er goede namen op papier bij de tegenstander. Aan Urker kant mocht Daniel Brouwer starten tegen Arnold Boersma. Brouwer was ijzersterk en won zijn single met 4-1. Ook de daaropvolgende single was voor het team uit Urk. Pieter Baarssen gooide zo goed dat hij het massaal aanwezige publiek op de banken kreeg. Baarsen won met 4-1. De gemoederen liepen gedurende de gehele wedstrijd af en toe hoog op. Beide teams wilden kosten wat kost winnen en het bijkomende fanatisme werd niet altijd gewaardeerd. Toen ook Okke Weerstand een geweldige wedstrijd ten toon spreidde, en hiermee de stand op 3-1 bracht, kon het niet meer stuk. De laatste single werd helaas verloren door Pieter Romkes. De 0-4 kreeg voor de tegenstander extra glans om de twee nette 100+ finishes.

De koppels kunnen we kort over zijn. Traditioneel is Twenty Six sterk in de koppels. Ook vanmiddag was dat weer zo. Okke Weerstand had het strijdtoneel verlaten voor Dirk Schenk. Schenk gooide twee koppelpartijen met Pieter Romkes. Deze werden niet zonder moeite uit het vuur gesleept. Vele 180’s, een aantal 100+ finishes, zorgden voor een waar spektakelstuk. Ook Daniel Brouwer en Pieter Baarssen lieten geen steek vallen. Zij gaven de tegenstander geen kans en wonnen hun twee koppelpartijen. Twenty Six kwam hiermee op een riante voorsprong van 7-2. Reserve Maarten Dirk Woord mocht vervolgens zijn debuut maken in de SuperLeague. Hij gooide de afsluitende solowedstrijd, en won deze met 4-1. Ook deze wedstrijd paste in het rijtje tuis van deze middag. Woord liet zien wat hij waard was en zal de teamcaptain niet teleurgesteld hebben. Eindstand 8-2.

De eerstvolgende wedstrijd zal ook thuis gespeeld worden. Op 14 oktober ontvangt het Urker team Cleopatra Enschede. We hopen op een sportieve partij met wederom veel publiek.

 

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

19 MPH SW
73% humidity

20°C

do

20°C
18°C

vr

16°C
13°C

za

15°C
12°C

zo

11°C
4°C