Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Geert Nentjes pakt DT toernooiwinst en gooit NEGEN-DARTER in Engeland

Geschreven door: Redactie, 10-06-19

Geert Nentjes

10-6-2019

Afgelopen weekend stond de 9 t/m 12e Development Tour

van de PDC dartbond op het programma in Milton Keynes in Engeland. In een reeks van 20 toernooien kunnen spelers van 16 tot en met 23 jaar zich ontwikkelen tot professionele darter. Tevens zijn er met deze toernooien punten te verdienen om je te plaatsen voor het Jeugd WK, maar belangrijker nog: het echte grote mannen WK. Geert Nentjes behaalde deze belangrijke tickets vorig jaar op deze manier.Reden voor meer leden van Dartvereniging Urk om een gooi te doen naar mooie manier van ontwikkeling. Zo ging Nentjes dit weekend met Henk Snijder en Maarten Dirk Woord op stap voor een nieuw darts-avontuur in England.

Per dag worden er twee toernooien gespeeld. In totaal moesten de Urkers dus vlammen in 4 toernooien waar ongeveer 250 jonge darters aan mee doen. Het eerste toernooi verliep voor Woord en Snijder niet zo best. Laatst genoemde verloor de eerste partij met 4-2 van een andere jonge Nederlander: Keanu van Velsen. Ook Woord kon geen potten breken in zijn eerste optreden dit weekend. Hij verloor met 4-1 van Jack Main. Maar dan komt Geert Nentjes aan de oche. Het werd zijn dag. Met grote stappen liep hij door de rondes heen van het zwaarbevochten toernooi. Flinke gemiddeldes prijkte er achter zijn naam na iedere uitslag. Zo startte Nentjes met 100.2 gemiddeld per drie pijlen tegen Levy Frauenfelder, en won de partij met 4-0. Bij de laatste 64 won hij eveneens met 4-0, met maar liefst 101.9 gemiddeld: 4-0 (Oliver King). Ook bij de laatste 32 won hij met dezelfde cijfers. Nederlander
Wesley van Trijp zag Nentjes een gemiddelde gooien van 93.9. Voor een plek in de kwartfinale versloeg de Urker Kay Keelen, die hoog op de ranking staat. Hij verslaat de Engelsman met 4-2 en zet als gemiddelde 92.3 neer. Ook Owen Roelofs moet eraan geloven. Hij maakt geen kans tegen een ontketende Geert. Met 91.4 verslaat hij de Nederlander met 5-2. Ciaran Teehan is de tegenstander in de halve finale. Ook hier laat Nentjes zien wie er de baas is. Met 5-1 wordtTeehan aan de kant gezet met een gemiddelde van 93.7. Geert kan zijn eerste Development Tour winst pakken als hij in de finale aantreed tegen Shane McGuirk. Shane maakt het nog spannend, maar is niet opgewassen tegen het Urker dartsgeweld. Met maar liefst 97.4 pakt Nentjes zijn eerste PDC overwinning met 5-2. Een echte Urker dag op Engelse bodem.

Het tweede toernooi op deze middag verloopt minder soepel. Duidelijk leeg gestreden treffen twee Urkers elkaar in de eerste ronde. Wel heel toevallig loot Geert Nentjes Henk Snijder. Voor Snijder was er hierdoor blijkbaar minder druk te voelen, en hij verslaat de kersverse toernooiwinnaar met maar liefst 4-0. Helaas is voor Snijder de volgende ronde het eindstation. Hij moest het afleggen tegen Rydz Callen door nipt met 4-3 te verliezen. Maarten Dik verloor de eerste ronde helaas van dezelfde Teehan die eerder het geweld van Nentjes aanschouwde: 4-0.

9-darter

De laatste twee toernooien werden de volgende dag gegooid. De eerste startte sensationeel voor Geert Nentjes. De man in vorm gooide in zijn tweede ronde partij een zeldzame 9-darter. Opvallend is vooral dat dit zijn tweede is in PDC verband. Vele spelers gooiden nog nooit de perfecte leg, wat aangeeft hoe uniek deze prestatie is. Hij won de partij uiteindelijk met een gemiddelde van 100 en liet zijn tegenstander Callan Loose achter met 4-2. Uiteindelijk bereikte Nentjes de kwartfinale met goede darts. Helaas verloor hij hierin van Greg Ritchie met 5-3. Ondanks een mooi gemiddelde van 90.7. Maarten Dirk Woord en Henk Snijder verloren hun eerste ronde partij. 

Het vierde en laatste toernooi was weer een prima editie van Geert nentjes. Hij bereikte uiteindelijk de halve finale waarin hij verloor van de koploper van de ranking, Ted Evetts. Op zijn weg naar deze halve finale trof Nentjes opnieuw Henk Snijder. Nu wist hij wel af te rekenen met zijn compagnon, het werd nipt 4-3 voor Nentjes. Maarten Dirk Woord kon zijn mindere optreden dit weekend niet rechtzetten en verloor in de eerste ronde van Harry Ward met 4-0.

Winst is natuurlijk de ervaring die de jonge darters opdoen. Geert Nentjes mag als groot voorbeeld gezien worden voor de Urker dartsport. Hij staat nu tweede op de ranking van de Development Tour, en verdiend dit weekend krap 4000 pond. Het staat vast dat we nog veel meer gaan horen van de Urker talenten.

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

12 MPH S
87% humidity

5°C

ma

8°C
1°C

di

9°C
6°C

wo

6°C
5°C

do

6°C
3°C