Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Geslaagd Open Urk wordt gewonnen door Ron Meulenkamp!

31-12-17

Open Urk winnaar Ron Meulenkamp

31-12-2017

Afgelopen zaterdag is de 17e editie van het Open Urk gespeeld. Er kwamen maar liefst 81 darters op het grootste Urker darttoernooi af. Ron Meulenkamp was in goeden doen en wist het toernooi te winnen. Hij was in de finale te sterk voor Arjan Konterman uit Staphorst. In de veliezersronde finale was het de Urker Jan Visscher die won. Hij deed dit ten koste van Eelco Sieperda.

Het toernooi begon om 13 uur. Er werd gespeeld op 14 banen. Op elke baan werden twee poules van drie personen afgehandeld. Na twee uur poulegeweld brak de knock-out fase aan. De beste nummers twee plaatsten zich voor de winnaarsronde, terwijl de laatste in de poule doorstroomde naar de verliezersronde.

De winnaarsronde kende mooie wedstrijden. Helaas was de titelverdediger, Pieter Baarssen, niet fit en grieperig. Hij wist geen vuist te maken tegen de goed gooiende Sven Groen. Groen won kwartfinale van Gijsbert van Malsen, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen aan Ron Meulenkamp. Meulenkamp gooide een sterk toernooi en versloeg onderweg naar de finale onterendere Frans v/d Wijdt en Rick Hofstra. In de Finale moest Meulenkamp het opnemen tegen Arjan Konterman. Hij gooide zin eerste Open Urk en deed dit niet onverdienstelijk. Hij wist in de finale een kraker van een wedstrijd van Dirk van Duijvenbode te winnen. Van Duijvenbode stond met 4-1 voor maar wist vele matchdarts niet te benutten. In de finale was Konterman niet opgewassen tegen het geweld van Meulenkamp. Meulenkamp liep snel weg en gaf de voorsprong niet meer uit handen. De gemiste 170 finish zou hem nog een dubbele prijs opleveren. De hoogste finish was voor Jacob Meun die 137 uit wist te gooien.

De verliezersronde was een prooi voor Jan Visscher. Visscher had zich vooraf meer voorgesteld maar trof een ijzersterke poule. Hij won in de halve met 4-0 van Alexander Jagers. Bij Eelco Sieperda staat het darten momenteel op een laag pitje. Hij gooide ontspannen en wist in de halve finale met één van de trouwste Open Urk deelnemers Stefan Rekers af te rekenen. De finale was spannend. Uiteindelijk trok Visscher aan het langste eind en won hiermee de verliezersronde.

Het toernooi liep vlot door en de organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie van het Open Urk. Iedereen word bedankt voor de deelname en gezelligheid. Natuurlijk hopen we volgend jaar weer op de komst van velen. Iedereen een gelukkig en sportief nieuwjaar toegewenst!

Winnaarsronde:

Laatste 16

Pieter Baarssen

1

Sven Groen

4

Brian Kok

2

Gijsbert van Malsen

4

Frans v/d Wijdt

1

Ron Meulenkamp

4

Dirk Schenk

0

Rick Hofstra

4

Frederik Kavelam

2

Maarten Dirk Woord

4

Arjan Konterman

4

Mitchel Gebben

0

Dirk van Duijvenbode

4

Sander Broers

0

Willem de Vries

4

Henk Post

1

Kwart Finale

Sven Groen

4

Gijsbert van Malsen

1

Ron Meulenkamp

4

Rick Hofstra

3

Maarten Dirk Woord

0

Arjan Konterman

4

Dirk van Duijvenbode

4

Willem de Vries

0

Halve finale

Sven Groen (100 euro)

2

Ron Meulenkamp

5

Arjan Konterman 

5

Dirk van Duijvenbode (100 euro)

4

Finale

Ron Meulenkamp (400 euro)

6

Arjan Konterman (200 euro)

2

 

Verliezersronde:

Halve Finale

Jan Visscher

4

Alexander Jagers

0

Stefan Rekers

3

Eelco Sieperda

4

Finale

Jan Visscher

5

Eelco Sieperda

3

 

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

6 MPH ENE
87% humidity

7°C

vr

13°C
8°C

za

14°C
10°C

zo

15°C
11°C

ma

12°C
6°C