Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Ingezonden column: eerste ronde wedstrijdverslag WK Darts: Geert vs Kim

12-12-19

12-12-2019

(ingezonden column: wedstrijdverslag WK Darts eerste ronde: Geert vs Kim)

Al vanuit de verte is het gouden reclamebord van Bakkerij Brouwer aan de gevel goed zichtbaar. Eenmaal binnen in het clubgebouw van De Rake Gooier voel je dat er vanavond bijzondere dingen gaan gebeuren. De drankjes gaan als warme broodjes over de toonbank. De spotten staan aan, de beamer zoemt.... Er is af en toe een verdwaalde Belgen-mop te horen. Het commentaar van Jacques Nieuwlaat wat uit de speakers knettert, wordt zoals gewoonlijk zonder twijfel voor waarheid aangenomen. (Het is overigens niet helemaal duidelijk of zijn grootste Urker fans zich ook onder de aanwezigen bevinden). De spanning is voelbaar, de zaal zit vol. Lokale held Geert Nentjes gaat voor de tweede maal zijn opwachting maken op het grootste darttoernooi van de wereld: Het WK. Tegenstander Kim Huybrechts heeft geen idee wat er speelt op het dorp, het zou voor de uitslag echter helemaal niets uitmaken.

Op één of andere manier is de spanning groter dan vorig jaar. Toen was het een regenachtige middag, nu een donkere decemberavond. Iedereen die het maar zien wil zit aan de buis gekluisterd. Aangezien Urk vele dartfans kent, zal het aantal in het dorp in de duizenden lopen. Er hangt een sensatie in de lucht. De tweede ronde is meer haalbaar dan ooit, weten de ongeveer 100 nagelbijtende aanwezigen.

De wedstrijd begint. De Belg begint sterk aan zijn eerste ronde partij. De zuiderbuur lijkt op geen enkele manier onder de indruk van zijn Urker tegenstander. De eerste set gaat op een paar kleine kansjes voor Nentjes, naar Kim Huybrechts. Nadat ook de eerste leg in de tweede set naar de zachte g gaat, lijkt er iets te gebeuren. De Belg sukkelt in slaap lijkt het, want merkt pas wat er aan de hand is als Geert de 3-1 op het scorebord zet. Huybrechts knippert twee maal met de ogen en weet dan dat het menens is: 1-1 in sets door een mooie 14 darter van Nederlander. Het zweet breekt Kim uit, hij ziet er totaal geen brood meer in. Totaal verrast en zoekend naar een antwoord zakt de moed hem in de schoenen. Zijn seizoen lijkt definitief op een drama uit te lopen. Er is één iemand die daar lak aan heeft. Geert is dit jaar met een doel op het WK gekomen. Doorstomen. Erop en over iedereen heen. Nentjes breekt definitief door, de dartwereld kijkt op: 9-darter één staat genoteerd! Nentjes doet namelijk waar hij goed in is: aan een 9-darter denken, en hem vervolgens gooien. Op 2 stuks dit WK staat een ton. De totale PDC directie is nu al zenuwachtig. Huybrechts wordt uiteindelijk met 3-1 naar de Belgische studio gestuurd, correctie, die hebben ze niet. Rob Cross, de volgende tegenstander van de Urker, bekijkt de wedstrijd vanaf zijn hotelkamertje, en voelt zich klein worden. Hier had hij even niet op gerekend, en hij zal boter op zijn hoofd smeren en droog brood eten.

In het clubgebouw van De Rake Gooier is meer gejuich te horen dan bij een gemiddeld doelpunt van het eerste van SV Urk 50 meter verderop. Het clubgebouw met tal van fans trilt op zijn grondvesten. Urk, het Stoke-on-Trent van Nederland is in de maak. RTL7 commentator Nieuwlaat is nog maar moeilijk te verstaan, maar zijn euforische hoge stemgeluid maakt overuren. Jacques gaf eerder al aan veel van Nentjes te verwachten dit WK. Misschien zorgde dát wel voor het voorgevoel dat het vanavond zou lukken. Geert laat zich het kaas niet van zijn brood eten!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

19 MPH WSW
87% humidity

8°C

ma

8°C
6°C

di

7°C
5°C

wo

5°C
0°C

do

8°C
6°C