Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Ludiek ‘Wipperonie’ geloot darttoernooi in het leven geroepen!

26-08-19

Wipperonie

26-8-2019

Urk kent vele vaste dart-koppelmaten die nooit van elkaars zijde wijken. Op elk toernooi zijn de duo’s te vinden, en wijken zelden van hun maat af. De ene keer staat er een goede vriendschap aan ten grondslag, de andere keer is dat het volste vertrouwen van de ander zijn kunnen. We kennen ongetwijfeld de koppels 'Buur en buur', 'De Black en De Keuzer' en 'Sjaak en Hessel'. Misschien wel het bekendste koppel van Urker bodem is Frans Lucas Brouwer en Arno Mazereeuw. De twee noemen zich steevast het ‘wipperonie’ koppel, en zorgen meestal voor veel spektakel. Dat het niet alleen om de lol gaat blijkt vaak doordat de twee diep in het toernooi komen.

Het duo heeft een primeur op dartsgebied op poten gezet. Hun bedrijf, respectievelijk Varia Vis en Vishandel Mazereeuw sponsort een mooi bedrag om een koppeltoernooi te organiseren. De financiële injectie is komt ten goede aan het totale prijzengeld. Ere gasten deze avond zijn natuurlijk Brouwer en Mazereeuw. Er is gekozen voor een geloot toernooi, wat inhoud dat individuen zich in kunnen schrijven. Op het moment dat de inschrijving gesloten is, worden de koppels geloot. Op voorhand kan al gezegd worden dat het geen toeval is dat het Wiperonie koppel uit de initiatiefnemers bestaat. Consequentie van winst op dit koppel gaande het toernooi, is voor eigen risico. Echter, de organisatie zal streng toezien op repressies van of tegen de doorgaans sportieve Wipperonies.

Het toernooi wordt aanstaande vrijdag gespeeld, en start om 20:00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon, en zal bovenop de gesponsorde 200 euro gelegd worden. Er staat naast veel gezelligheid en eer dus veel op het spel. Het betreft een open toernooi waar iedere individuele darter aan mee mag doen. Voorinschrijving is niet nodig, voor 20:00 uur aanwezig zijn wel.

DVU 72

DVU 72 in het nieuw gestoken door Varia Vis!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

10 MPH NNW
69% humidity

15°C

vr

16°C
14°C

za

18°C
12°C

zo

16°C
14°C

ma

18°C
9°C