Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Pieter Baarssen algeheel Schol zaterdag kampioen!

Geschreven door: Redactie, 25-06-18

25-6-2018

De kruitdampen zijn opgetrokken in Schol zaterdagcompetitie. Er was veel strijd en passie te zien afgelopen zaterdag in beide PlayOff rondes. In de A competitie was het een ijzersterke Pieter Baarssen die zich oppermachtig toonde. Zonder weinig moeite won hij zijn partijen en beten zijn tegenstanders zich één voor één stuk. In de B competitie won Dirk Schenk. Doordat Schenk dit jaar weinig mee kon doen, behaalde hij niet genoeg punten voor de A PlayOffs. Sportief als hij is gooide hij voor de B prijs.

A-PlayOffs
In de kwartfinale kwam Henk Post tekort tegen Danny Mazereeuw. Met 4-2 stelde Mazereeuw zijn plek in de halve finale veilig. Een knappe prestatie als we weten dat Henk 3e in stand is geworden, terwijl Danny als 6e geplaatst was. De tweede wedstrijd was Pieter Baarssen tegen Maarten Dirk Woord. Respectievelijk de nummer 4 en 5 uit de eindstand gooiden een korte wedstrijd. Baarssen won met 4-1 en bereikt hiermee de halve finale. Jan de Boer trof Hessel de Vries. Dit mag met een recht een kraker genoemd worden. De Vries die als 7e geplaatst is, won de wedstrijd uiteindelijk nipt met 4-3 van de als 2e geplaatste Jan. Ook Hessel bereikt hiermee de halve finale. De laatste halve finalist is Geert Hemelrijk. Hij won van Meindert de Boer met 4-2.
De halve finale tussen Danny Mazereeuw en Hessel de Vries werd in een Best of 9 format beslist door laatst genoemde. Bij De Vries leek het kruid verschoten in de kwart finale. Een 5-1 voor Danny was het eindresultaat. De knappe finaleplaats voor Danny is hiermee een feit. De andere halve finale werd gewonnen door Pieter Baarssen. Hij was dezelfde cijfers te sterk voor Geert Hemelrijk. Hemelrijk kent in Baarssen vaak een lastige tegenstander. Toch valt er niets af te dingen op het constant goede niveau van Baarssen.
De finale gaat dus tussen Baarssen en Mazereeuw. Een ontketende Baarssen zorgde voor een eenzijdig spektakel. Danny kon geen vuist maken en moest toezien hoe Baarssen snel naar de eindstreep sprintte. De uitslag van 6-0 spreekt voor zich. Al met al mooie prestatie van Mazereeuw die het bereiken van de finale als een overwinning op zich moet zien. Pieter Baarssen gaat aankomende dinsdag zelf mee doen met de PlayOffs in de Vloettax competitie. Daarna weten we of er een Algeheel clubkampioenschap gespeeld word op 30 juni.

B-Play Offs
Deze ronde pakken we op in de halve finale. Jeugdspeler Maarten Post is hier te vinden en dat is een prima prestatie. Hij neemt het op tegen Jacob Meun. Het wordt maar liefst 4-0 voor post en speelt zich hiermee naar de finale. De andere finalist heet Dirk Schenk. Hij versloeg Klaas Pasterkamp met 4-2.
Op papier zien we een mooie finale. Een speler met de meeste ervaring tegen een speler met misschien wel de minste ervaring. Het is spannend, al is het niet aan de einduitslag af te lezen. Het wordt 5-0 voor Schenk, maar deze uitslag mag als geflatteerd bestempeld worden. Post was goed op dreef maar kon zich niet op het scorebord zetten. Los hiervan blijft het een geweldige prestatie van Maarten wat hoop voor de toekomst bied.

Aanstaande dinsdag worden de Vloettax PlayOffs gespeeld. De spanning stijgt tegelijk met de temperatuur buiten. We starten om 20:00 uur met de eerste wedstrijden in de A en B-PlayOffs. Toeschouwers zijn van harte welkom!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

2 MPH NW
82% humidity

14°C

di

16°C
14°C

wo

19°C
11°C

do

21°C
16°C

vr

19°C
15°C