Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Pieter Baarssen prolongeert clubkampioenschap!

09-07-17

9-7-2017

De kruiddampen zijn opgetrokken. De beide Play Off rondes zijn gespeeld. Zowel in de zaterdag, als de dinsdag competitie heeft een felle strijd plaatsgevonden. Na een reeks van spannende wedstrijden mag Pieter Baarssen zich opnieuw clubkampioen van DVU De Rake Gooier noemen. Gesteld kan worden dat het hem dit jaar meer moeite koste om deze bijzondere prestatie neer te zetten. Aan alles kun je merken dat zowel nieuwe leden, als ervaren krachten dichter in de buurt komen van het niveau van Baarssen.

Schol Zaterdagcompetitie

Ook afgelopen zaterdag was het clubgebouw van De Rake Gooier goed gevuld. Met name in de eerste ronde was het de partij tussen Dirk Schenk en Meindert de Boer die het publiek naar het puntje van de stoel lieten schuiven. Na de klinkklare overwinning in de dinsdagcompetitie van Schenk, was het nu De Boer die iets terug deed. Toch moest hij buigen: 4-3. Nieuwkomer Geert Hemelrijk was de opvallendste speler afgelopen zaterdag. Hij rekende in de eerste ronde af met Henk Post. Post ging goed van start maar Hemlrijk kwam steeds beter in de wedstrijd. Uitslag: 4-2 voor Hemelrijk. Maarten Dirk Woord en Pieter Baarssen rekenden vrij eenvoudig af met respectievelijk Danny Mazereeuw en Marco Hoorn.

Halve finale Er waren twee prachtige halve finales te zien. Maarten Dirk Woord ging in een thriller ten onder tegen Dirk Schenk. Ondanks zijn sterke spel was het de ervaren en geslepen Schenk die aan het langste einde trok. Woord verliest de wedstrijd met 5-4. Ook de andere halve finale kreeg deze eindstand op het scorebord. Pieter Baarssen had het zwaar tegen Geert Hemelrijk. Half in de wedstrijd gooide Hemlrijk een belangrijke 112 finish waardoor hij de leiding nam. Toch kwam Baarssen langszij en versloeg Hemelrijk alsnog.

Gezien de halve finales leek de finale een ultieme strijd tussen twee rivalen te worden. Toch pakte dit anders uit. In december won Pieter Baarssen met 6-1 de Open Urk finale, en ook nu kwam deze uitslag op naar boven. N was het Dirk Schenk die met 6-1 zijn meerder moest erkennen aan Baarssen. Na de dinsdagcompetitie gewonnen te hebben, wint hij dus nu ook de zaterdag competitie. Hiermee evenaart hij zijn prestatie van vorig seizoen. Er is dus aanstaande zaterdag geen clubkampioenschap wedstrijd meer nodig.

In de B Play Offs was het nieuwkomer Jan de Boer die de finale bereikte. Hij trof hier Cornelis Klaaysen. Klaaysen deed alles wat hij kon, maar kon De Boer niet voor blijven. Jan won de wedstrijd met 5-3 en kan terugkijken op een mooi eerste jaar bij de dartvereniging. Aanstaande zaterdag staat er dus wel een B Clubkampioenschap wedstrijd op het programma. Deze zal gaan tussen Lub Kramer en Jan de Boer. Er wordt een best of 5 in sets en best of 5 in legs gespeeld.


Uitslagen PLAY OFFS A:

KWART FINALE Pieter Baarssen (1) vs Marco Hoorn (8) 4-0
Maarten Dirk Woord (2) vs Danny Mazereeuw (7)  4-0
Dirk Schenk  (3) vs Meindert de Boer (6)  4-3
Henk Post (4) vs Geert Hemelrijk (5) 2-4

HAVE FINALE
Pieter Baarssen vs Geert Hemlrijk 5-4
Dirk Schenk vs Maarten Dirk Woord 5-4

FINALE
Pieter Baarssen vs Dirk Schenk 6-1

Uitslagen PLAY OFFS B:

KWART FINALE
Jurian Coljee (9) vs Jacob Meun (16) 3-1
Willem Bakker (10) vs Cornelis Klaaysen (15) 0-3
Maarten Meun (11) vs Willem Bakker jr (14) 1-3
Charlie Visser (12) vs Jan de Boer (13) 0-3

HALVE FINALE
Jan de Boer vs Jurian Coljee 4-1
Willem Bakker j rvs Cornelis Klaaysen 4-1

FINALE
Jan de Boer vs Cornelis Klaaysen 5-3

1 Views

Open urk 2016 Foto

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Geheel bewolkt

Geheel bewolkt

16 MPH WSW
65% humidity

22°C

zo

20°C
18°C

ma

20°C
15°C

di

22°C
17°C

wo

23°C
17°C