Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Puntendeling Twenty Six Winsum Sneek

Geschreven door: Redactie, 06-10-19

6-10-2019

De eerste thuiswedstrijd voor Twenty Six in de Hoofdklasse van de SuperLegue is geëindigd in een 5-5 gelijkspel. De echte kanonnen ontbraken zaterdag aan beide kanten. Zo waren aan Urker zijde Geert Nentjes en Dirk van Duijvenbode in Engeland actief bij de PDC Pro Tour. Danny Noppert en Jan Dekker aan de andere kant ontbraken om dezelfde reden. Desondanks werd heteen boeiende wedstrijd die voor het beloofde spektakel zorgde.

Urk begon de Round Robin ronde niet scherp. Er werden belangrijke dubbels gemist waardoor Sneek continu op voorsprong bleef. De 0-1 werd uiteindelijk na een 5-9 verlies op het scorebord gezet door de Friezen.

In de eerste singlewedstrijd werd afgetrapt door Dirk Schenk. Schenk verzuimde om snel op 2-0 voorsprong te komen. Tegenstander Micheal Plooy profiteerde van de missstappen en wist de wedstrijd met 1-4 te winnen. Het staat dus 0-2 als Maarten Dirk Woord zijn opwachting mag maken. Woord was gebrand om iets te laten zien nu hij een kans krijgt op het hoogste niveau. Echter, Frans van der Weit had andere plannen. In een niet al te hoogstaande wedstrijd won de Fries met 1-4. Nu het 0-3 staat moest het tij keren. Hiervoor moest Derk Telnekes en Daniel Brouwer de laatste twee singlepartijen winnen. En dit gebeurde ook. Alle hoop was terug toen Telnekes een kraker van een wedstrijd won met 4-3 van Rick Hofstra. Ook Daniel Brouwer was goed op dreef. Hij bewees zijn waarde door met 4-2 van Jelko Zwart te winnen. Stand: 2-3.

De koppels zijn het traditionele sterke punt van Twenty Six. Of dit vanmiddag ook zo zou zijn moest afgewacht worden. Maarten Dirk Woord bleek de uitblinker in de koppelronde. Hij wist samen met Derk Telnekes twee belangrijke punten binnen te slepen door beide partijen te winnen. Door vooral sterk finishen van Woord, kantelde de wedstrijd. Ook Dirk Schenk en Daniel Brouwer deden een duit in het zakje. De eerste koppelwedstrijd wonnen ze overtuigend. Jammer genoeg zorgde op 3-5 het verlies van hun laatste koppelpartij voor een 4-5 stand.

De solo werd gegooid door Derk Telenekes Er wordt door captain Schenk vertrouwd op ervaring en routine. Een logische keus die helaas net niet goed uit pakte. Telnekes verloor nipt van Hofstra waardoor de puntendeling een feit was. Al met al was het een mooie uitslag waar vooraf voor getekend zou zijn door de Urkers. De stugge Friese ploeg werd van de winst afgehouden waar er wellicht zelfs meer in zat.

Zaterdag 19 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. DKW Repair uit Den Haag komt dan op bezoek. De gasten hebben net alsUrk één keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. 

Tijdens de wedstrijd werden we opgeschrikt door het bericht dat er een ernstig ongeluk gebeurd was in het dorp. Een jongen van drie jaar is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Het kind is directe familie van trouw lid Marco Hoorn. We wensen Marco en zijn familie veel sterkte bij dit onbeschrijfelijke verlies!

DVU 72

DVU 72 in het nieuw gestoken door Varia Vis!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Zonnig

Zonnig

13 MPH WNW
56% humidity

20°C

wo

18°C
14°C

do

14°C
12°C

vr

13°C
10°C

za

13°C
10°C