Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Ron Meulenkamp prolongeert Open Urk titel

Geschreven door: Redactie, 30-12-18

Open Urk 2018 winnaar Ron Meulenkamp

30-12-2018

De 18e editie van het Open Urk was weer een groot dartspektakel. Al viel de opkomst iets tegen dit jaar, er waren stuk voor stuk weer mooie wedstrijden te bewonderen. Het toernooi waaraan 60 darters meededen werd,net als vorig jaar, gewonnen door Ron Meulenkamp. De verliezersronde was een prooi voor Daniel Brouwer.  

Er werd om 13:15 uur gestart in poule-vorm. Op 15 banen was een poule van 4 te bewonderen. In deze poule fase lieten Meulenkamp en Van Duijvenbode zich gelijk zien. De darters gooiden bijna gelijktijdig in verschillende poules de maximale uitgooi van 170, waardoor ze bij de prijsuitreiking 50 euro mochten verdelen.

Urk Open verliezersrondewinnaar Daniel Brouwer

In de winnaarsronde werd gelijk een kraker uitgevochten bij de laatste 16. Van Duivenbode trof Meulenkamp. Twee eerdere winnaars van het Open Urk vochten een spannende strijd uit. Meulenkamp trof aan het langste eind door 3-1 te winnen. Bij de laatste 8 waren veel Urkers te vinden. Marco Hoorn gooide een sterk toernooi door van Dany Mazereeuw te winnen. Mazereeuw kon een ruime voorsprong niet verdedigen en verloor met 4-3. De wedstrijd tussen Pieter Romkes en Maartendirk Woord ging ook tot het gaatje. Woord won met 4-3. Geert Hemlrijk trof de goed gooiende Teun Korf. Korf rekende eerder af met outsider Henk Post. Tegen Hemelrijk was de koek op en hij verloor met 4-0. Meulenkamp won vrij eenvoudig van Michel van Dijk met 4-0.

In de halve finale trom Meulenkamp Hemelrijk. Hemelrijk wist geen leg te bemachtigen en moest met 5-0 zijn meerdere erkennen. Maartendirk Woord voelde dat het toernooi kon winnen. Hij walste over Marco Hoorn heen met 5-0. In de finale leek al het kruid verschoten en moest hij Ron Meulenkamp ervandoor laten gaan. In de poule troffen de twee elkaar ook al. Toen verzilverde Woord niet de drie wedstrijdpijlen die hij kreeg. Meulenkamp gooide sterk en liet in de finale niet echt spannend worden. Het werd uiteindelijk 6-2 voor de darter uit Almere. Na vorig jaar pakt hij de dubbel en hiermee de eeuwige roem en de hoofdprijs van 350 euro. Woord verdiende met plek twee 140 euro, terwijl voor de plekken drie 50 euro was weggelegd.

In de verliezersronde was het Herald Franken die in de halve finale Rudolf Timmermans versloeg met 4-1. De andere finale werd gewonnen door Daniel Brouwer. Hij wist zich in de poule niet te plaatsen voor de winnaarsronde doordat Danny Mazereeuw en Dirk van Duijvenbode te sterk bleken. In de finale was hij echter gebrand om deze ronde te winnen. Hij versloeg Rudolf Timmermans met 4-2 en won hiermee 50 euro. Timmermans mocht 30 euro in ontvangstnemen, terwijl de nummers drie 15 euro toebedeeld kregen.

Om 18:15 uur werd het toernooi beëindigd met de prijsuitreiking. We willen iedereen bedanken voor de komst en het doen slagen van deze editie van het Open Urk! Iedereen een goed uiteinde van dit jaar en alvast een mooie en sportief 2019 toegewenst!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

7 MPH NW
57% humidity

23°C

ma

21°C
14°C

di

19°C
10°C

wo

22°C
15°C

do

18°C
13°C