Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

SL Hoofdklasse: Puntendeling Twenty Six Urk in Weert

Geschreven door: redactie, 14-10-18

SuperLeague

14-10-2018

Afgelopen zaterdag stond er een verre uitwedstrijd op het programma voor het Urker dartteam. Er mocht aangetreden worden tegen de nummer drie van vorig jaar: Fanatics Weert. Captain Dirk Schenk zette een ijzersterke opstelling neer om er alles aan te doen om de huidige koppositie te verdedigen. Urk staat namelijk op plak één in de Hoofdklasse van de SuperLeague. Weert won ook haar eerste wedstrijd. De uiteindelijk 5-5 op het scorebord laat zien dat het een spannende wedstrijd werd.


De Round Robin ronde ging moeizaam, en werd met 9-5 verloren. Het stroeve begin werd echter omgebogen door Dirk van Duijvenbode. Hij mocht aantreden tegen Davyd Venken. De kopman van Weert kwam op voorsprong waarna een stroomstoring de partij ophield. Dit leek voor Van Duijvenobde het sein te geven om extra gas te geven. Met een prachtige 131 finish kwam hij op 1-2 voorsprong. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de voormalige inwoner van Urk. Hierna was het Ron Meulenkamp die voor Twenty Six het tweede punt binnen sleepte. Met 1-4 was hij te goed voor Joey Greijn. Toen ook Derk Telnekes zijn single partij won, kwam het Urker team op een mooie 1-3 voorspring. Helaas moest Pieter Baarssen zijn meerdere erkennen in de partij tegen Rick Veugelers. Baarssen wist twee legs te winnen, wat betekend dat de tussenstand op dat moment 2-3 voor Urk is.

Vol goede moed werden de koppels opgesteld. Daniel Brouwer kwam in het team voor Baarssen. Brouwer gooide twee koppelwedstrijden met Meulenkamp. De eerste partij verliep niet goed. Met 1-3 ging het punt naar Weert. De tweede wedstrijd was beter, en werd met dezelfde cijfers gewonnen. Telnekes en Van Duijvenbode deden hetzelfde. De winstpartij was een klinkklare 0-3, terwijl de verliespot anders had kunnen lopen. Met een 2-0 achterstand kwam Twenty Six op gelijke hoogte. De 120 finish voor de 2-3 werd echter jammerlijk gemist. De tegenstander bleef koel en zorgde voor een tussenstand van 4-5. Dit betekend dat Urk al een punt binnen heeft gesleept. Echter, het kon nog mooier worden. Ron Meulenkamp mocht dan de beslissende solo winnen. Het werd een razend spannende wedstrijd. Een leg waarin Meulenkamp twee maal achter elkaar 180 scoorde was het hoogtepunt. Het werd 3-3 waarna Meulenkamp aan mocht leggen voor de winst. Hij gooide echter geen hoogstaande leg waar zijn tegenstander wel thuis gaf. Davyd Venken won de partij en zette de eindstand op 5-5.

Een prima prestatie waarin wellicht meer gezeten had. Toch is een punt behalen tegen de nummer drie van vorig jaar niet iets om je voor te schamen. Het geeft aan dat Twenty Six mee kan doen met de grote namen in de competitie. Wat dat betreft kan het Urker team met vertrouwen naar voren kijken en zich opmaken voor de volgende wedstrijd. Deze staat gepland op 27 oktober. Het betreft weer opnieuw een verre uitwedstrijd. Café Kafé zal de gastheer zijn. Het team uit Doetinchem heeft haar eerste twee wedstrijden verloren en staat dus puntenloos onderaan. De wedstrijd begint om 13:00 uur en wordt gespeeld aan de Korte Kapoeniestraat 6-8 in Doetinchem.

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Zonnig

Zonnig

9 MPH ESE
58% humidity

29°C

di

26°C
20°C

wo

20°C
16°C

do

19°C
14°C

vr

22°C
13°C