Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo

Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"

News Report

Succesvol weekend Twenty Six

Geschreven door: redactie, 20-01-20

SuperLeague

20-1-2020

Afgelopen zaterdag kwam Red Alert, de nummer zes van de ranglijst op bezoek. Urk bezet de vijfde plek. Hoewel het gat met Twenty Six vier punten is, is een overwinning zeer belangrijk in deze fase van het seizoen. Basisspelers Dirk van Duijvenbode en Derk Telnekes waren er deze middag niet bij. Zij presteerden zeer goed in Duitsland waar de Q School gespeeld werd. Beide spelers verzekerden zich van een tourkaart waardoor de ze komende twee jaar aan de Players Championships en de UK Open Qualifiers mogen deelnemen. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Terug naar afgelopen zaterdag op Urk. Red Alert uit Tilburg begon matig aan de wedstrijd waardoor Urk vrij gemakkelijk de Round Robin wist te winnen: 9-4. Geert Nentjes mocht vervolgens de single ronde starten maar was nog niet helemaal scherp. Ondanks een snelle 2-0 voorsprong, wist hij met moeite de wedstrijd uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen. Zijn tegenstander kreeg wedstrijd pijlen, maar The 'sweet' Spear bleef koel en wint! Johann Brouwer kende een ongelukkig optreden. Hij wist niet in de wedstrijd te komen, maar zag ook zijn tegenstander sterk gooien. Die liet Brouwer één leg winnen waardoor de eindstand in de partij op 1-4 uitkomt. Maartendirk Woord weet te imponeren en laat op 3-3 zien wat hij waard is. Koelbloedig wordt de dubbel geraakt, waardoor de winst van 4-3 een feit is en hij Twenty Six op een 3-1 voorsprong zet. Pieter Baarssen zet het Urker team vervolgens op een riante 4-1 voorsprong. Zijn 4-1 overwinning geeft Twenty Six een zet in de goede richting.

In de koppelronde wordt het niet spannend meer. Nentjes en Brouwer winnen met goed spel twee maal met 3-0. Baarssen en Woord verliezen, waarna Dirk Schenk in de ploeg komt. Hij gooit het laatste koppel met Baarssen maar verliezen deze nipt met 2-3. Schenk maakt zich vervolgens op om de solowedstrijd te gooien. Dit deed hij zeer knap door direct te imponeren met een 164-finish. Tot op de laatste leg bleef het spannend. Helaas was de laatste dubbel net te veel gevraagd voor Schenk. Zijn tegenstander was de hele middag al beste man aan de kant van de Tilburgers en liet ook de laatste dubbel van de middag zien. De eindstand komt hiermee op 6-4 in het voordeel van de thuisploeg. Een overwinning van het team met alleen Urkers op het hoogste niveau in Nederland, geeft de middag net iets meer glans!

Aankomende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma in de Hoofdklasse van de SuperLeague. Dan treft Twenty Six deDartshop.nl (met o.a. Berry van Peer en Gino Vos) uit Eindhoven. We hopen dat er opnieuw veel publiek aanwezig zal zijn om de ploeg aan te moedigen. Aanvang 13:00 uur.

DVU 72

DVU 72 in het nieuw gestoken door Varia Vis!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

22 MPH SW
82% humidity

16°C

vr

15°C
13°C

za

14°C
11°C

zo

15°C
5°C

ma

18°C
12°C

Open urk 2016 Foto