Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six acht punten los na winst op Osseldarts

06-12-17

6-12-2017

Afgelopen zaterdag speelde het dartteam van DVU De Rake Gooier haar zevende SuperLeague competitie duel. Deze werd, na de zes vorge wedstrijden, opnieuw winnend afgesloten. Twenty Six staat hiermee riant aan kop in de Overgangsklasse A van de Nederlandse Dartbond. Er mag nu hardop gesproken worden van reele titel kansen, want de concurrentie liet wéér punten liggen. 

Zaterdag stond er een thuisdueal tegen de nummer vier van de ranglijst op het programma, Osseldarts. Het werd al snel duidelijk wat de gasten van plan waren deze middag. De Round Robbin ronde werd namelijk met 8-9 gewonnen. De 0-1 achterstand was voor Twenty Six het sein om gas bij te geven. Dit lukte Okke Weerstand echter niet direct en zag een goed gooiende tegenstander met 0-4 winnen en de stand op 0-2 zetten. Hierna volgden twee krakers. Ron Meulenkamp moest alles uit de kast halen om zijn single wedstrijd in winst om te zetten. Ook Dirk Schenk speelde een kraker van een wedstrijd. Hij was de bovenliggende partij, maar moest dit nog wel waar maken. Het kwam op de laatste leg aan welke door Schenk als eerste uitgegooid werd. De bevrijdende overwinning liet een tussenstand van 2-2 op het scorebord zien. Dirk van Duijvenbode gooide de laatste single en liet zien wat hij kon. Met goed spel zette hij een 4-2 overwinning neer. 

De koppelpartijen verliepen wisselvallig. Koppel Meiulenkamp/Van Duijvenbode wonnen de eerste partij en derde wedstrijd allebei met 3-0. Voor het koppel Weerstand/Schenk was minder succes weggelegd. Zij verloren met 3-0 en 3-1. Ron Meulenkamp haalde vervolgens in de afsluitende solo-wedstrijd de winst binnen. Met 4-1 winst liet hij de eindstand van 6-4 voor Twenty Six noteren.

De nummer drie op de ranglijst won van de nummer twee. Dit betekend dat Twenty Six weer een punt meer los staat op kop. Ook al zijn de darters nog niet op de helft van de competitie, over de titel word al langzaam gefantaseerd. Zaterdag 16 december staan de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. Dan mag Twenty Six uit op bezoek bij in Veendam bij Status Bar.

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

6 MPH ENE
87% humidity

7°C

vr

13°C
8°C

za

14°C
10°C

zo

15°C
11°C

ma

12°C
6°C