Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six dendert hoofdklasse binnen

Geschreven door: Redactie, 17-09-18

17-9-2018

Twenty Six speelde afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd op het hoogste niveau in de SuperLeague. Met daverend geweld komt het Urker team binnentreden. Dat mag wel gezegd worden nadat het bezoekende team Terneuzen aan het eind van de middag aan een extra lange terugreis mocht beginnen.

In de basis stonden 3 Urkers namen en nieuwkomer Derk Telnekes uit Deventer. Naast hem debuteerde Geert Nentjes in het sterrenteam van captain Dirk Schenk. Pieter Baarssen en Pieter Romkes waren de laatste twee die aan deze belangrijke openingsgame begonnen: de Round Robin. 

Er werden uiteindelijk maar twee legs weggegeven en daardoor kwam Twenty Six op 1-0 door met 9-2 te winnen. De toon is gezet.

Pieter Romkes had de eer om de eerste hoofdklasse single partij op Urker bodem te starten. Hij deed dit gelijk goed en won van zijn opponent Wesley Bour. Ook Geert Nentjes liet zien gedreven te zijn bij zijn debuut. Fabian de Lange werd met maar liefst 4-0 verslagen. Dan staat het ondertussen al 3-0 voor het Urker team. Derk Telnekes deed vervolgens waarvoor hij gehaald is. Hij won van Kevin Blomme met 4-2. Laatste single werd door Pieter Baarssen, de vlaggendrager van de Urker dartsport gegooid. Hij zette Twenty Six op 5-0 door met 4-2 te winnen van Pieter Otten. 

De koppels zijn traditiegetrouw sterk van de thuisploeg. Dit lieten de mannen ook vanmiddag weer zien. Alle koppelpunten bleven op Urk waardoor de stand op 9-0 stond. Dirk Schenk viel in om samen met Baarssen een mooie koppel wedstrijd aan het publiek te laten zien. Aan Baarssen was de eer weggelegd om de afsluitende solo wedstrijd te gooien. Gebrand als hij is beet hij zich erin vast. De eindstand van 10-0 was het geweldige resultaat waar vooraf niemand rekening mee gehouden had. 

Het geeft vertrouwen voor de toekomst. Fanatics is op 13 oktober de tegenstander. Het betreft een uitwedstrijd waardoor Twenty Six naar Weert mag afreizen.

1 Views

Open urk 2016 Foto

Open Urk 2018

Open Urk 2018: wie doen er mee?!

Laat zien!

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Open Urk 2018

!!! Schrijf mij in !!!

Inschrijven Open Urk 2018

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Normale regen

Normale regen

9 MPH NNW
81% humidity

5°C

ma

7°C
6°C

di

7°C
4°C

wo

4°C
2°C

do

4°C
0°C