Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

TWENTY SIX FLIKT HET!

Geschreven door: redactie, 01-04-18

Twenty Six kampioen SuperLeague 2017/2018

31-3-2018

Het is gelukt! Afgelopen zaterdag werd het kampioenschap in de SuperLeague overgangsklasse A binnengesleept. In een uitwedstrijd tegen The Legend Reen Sneek was het lang spannend of het ging lukken. Toen uiteindelijk het koppel Van Duijvenbode/Meulenkamp wonnen, mocht er feest gevierd worden en is Twenty Six ongeslagen kampioen. Al is teletekst onder de jongeren al niet meer zo bekend, het is een goede graadmeter voor de knappe prestatie. Volgend seizoen zullen optredens van Twenty Six te volgen zijn op pagina 623, waar de hoofdklasse van de SuperLeague te vinden is.


Twenty Six startte goed in Sneek. Het leek er lang op dat de Round Robin ronde gemakkelijk gewonnen zou worden. Op 2-5 voor Urk werd Sneek echter wakker. Met  een knappe 170 en 130 van  finish van Gerrit ter Schuur, werd de achtervolging ingezet. Het lukte de Friezen uiteindelijk ook om de wedstrijd te winnen. Het werd 9-8 in het voordeel van Sneek. De toon was gezet, vanaf nu moest er gewonnen worden.

Ron Meulenkamp mocht de spits afbijten. Hij deed dit op de manier zoals we inmiddels van hem gewend zijn. De huurling uit Almere gooit dit seizoen niet alleen voor Twenty Six goed. Hij laat nationaal en internationaal zien in topvorm te zijn. De nummer 48 van de wereld had dan ook weinig moeite met jeugdtalent Gijsbert van Malsen. Het werd 0-4 voor Meulenkamp en bracht zijn team hiermee op gelijke hoogte: 1-1. Vervolgens was het de beurt aan Okke Weerstand. Geen huurling, maar een rasechte Urker die goed kan darten. Hij liet dit vandaag in een memorabele wedstrijd zien tegen Gerrit ter Schuur. De Urker gooide op 2-3 voor een geweldige finish van 114 en liet zien wat de bedoeling waren op deze dag: kampioen worden. Op 1-2 voorsprong kwam Daniel Brouwer in de ring. Hij had geen geluk. Op de goede momenten was ook de tegenstander scherp en Brouwer elke keer een stap voor. Door zijn 4-3 verlies komt de stand op 2-2. De laatste single wedstrijd werd gegooid door Dirk van Duijvenbode. Al woont hij niet meer op Urk, we weigeren hem een ex-Urker te noemen. Hij liet in zijn single zien zeer belangrijk te zijn. Hij nam het op tegen oud Open Urk winnaar Willem de Vries. Het werd een bloedstollende partij waarin Van Duijvenode uiteindelijk zegevierde. De stand komt hiermee op 3-4 en de wedstrijd komt hiermee in een cruciale fase terecht. 

Koppel Schenk/Baarssen


De koppels partijen breken aan. Meulenkamp en Van Duijvenbode winnen en laten het kampioenschap in zicht komen. Met een 2-4 voorsprong zijn er nog twee winstpartijen nodig om te kunnen juichen. Het eerste punt worden helaas niet binnengesleept door de invallers Dirk Schenk en Pieter Baarssen. De vervangers van Brouwer en Weerstand worden met 3-1 verslagen. De volgende wedstrijd mogen zij het weer proberen. Hier gaat het wel op rolletjes en de dartshelden zetten een klinkende 0-3 op het scorebord. In de volgende koppelwedstrijd kon het gebeuren. Meulenkamp en Van Duijvenbode legden aan en haalden de trekker over. De kroon op een geweldig seizoen is een feit: kampioen in de Overgangsklasse A. Nooit eerder werd dit niveau bereikt op Urk. Een prestatie om trots op te zijn, maar ook perspectieven voor de toekomst geeft. Toen Dirk Schenk uiteindelijk ook de solowedstrijd wist te winnen kon het niet meer stuk in Sneek. Een knappe 3-7 overwinning kon terug naar Urk. Maar belangrijk nog was de grote beker. De terugreis verliep luidruchtig door de uitbundige meegereisde supporters.

Open urk 2016 Foto

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Geheel bewolkt

Geheel bewolkt

16 MPH WSW
65% humidity

22°C

zo

20°C
18°C

ma

20°C
15°C

di

22°C
17°C

wo

23°C
17°C