Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six laat zeldzame veerkracht zien

Geschreven door: Redactie, 16-12-18

SuperLeague

16-12-2018


Op volle sterkte vertrok het Urker Super League team afgelopen zaterdag naar Den Haag voor een loodzware uitwedstrijd. Teamcaptain Dirk Schenk wist op voorhand dat DKE Repair een lastige tegenstander zou worden. Schijn bedriegt namelijk als je de ranglijst bekijkt. De Hagenaren staan op plek 5 in de competitie, maar hebben het al heel wat teams erg moeilijk gemaakt door een gelijkspel af te dwingen. Een op-en-top voorbereiding was dus vereist.

De Round Robin ronde is ondertussen een traditioneel lastig punt voor Twenty Six. Ook vanmiddag zou dit weer het geval zijn. De Hagenaren staan scherp en pakten het eerste punt. Ron Meulenkamp trapte af in de single ronde. Het werd een close-finish maar de winst van 3-4 is wat telt. Geert Nentjes was de volgende die aan de oche mocht verschijnen. Hier liet hij zien dé man van de middag te zijn. Met een klink klare 0-4 gaf hij zijn tegenstander het nakijken. Met sterk spel laat hij zien de voorbereiding voor het aankomende WK goed op orde te hebben. Dirk van Duijvenbode had het lastig in zijn singlepartij. Wellichttelt het mee dat ‘De Duif’ in zijn eigen ‘thuis basis’ gooide waar hij voorheen actief Super League gooide. Hij verliest de wedstrijd uiteindelijk met 4-2, waardoor de tussenstand op 2-2 komt. Derk Telnekus gooit de derde single partij  van de middag. Het zat de Deventenaar niet mee. Hij miste twee wedstrijdpijlen om de partij binnen te slepen. De tegenstander gaf wel thuis en won met 4-3. Twenty Six kijkt tegen een 3-2 achterstand aan.

De koppelpartijen moeten hoop geven. Het normaliter sterke punt binnen het team van Schenk moet voor de omslag zorgen. Het loopt echter anders. Dirk van Duijvenbode en Geert Nentjes verliezen met 3-2. ‘De Duif’
miste jammerlijk een wedstrijdpijl op 92. Twenty Six staat met de rug tegen de muur: er is een 4-2 achterstand op het scorebord te zien. De koppen worden bij elkaar gestoken. De ruggen worden gerecht. Invaller Daniel Brouwer en Ron Meulenkamp weten wat de opdracht is: niet verliezen! Het lijkt een eenvoudig statement, maar de tegenstander ruikt bloed. Toch bezwijken Meulenkamp en
Brouwer niet. Ze pakken de winst en verkleinen de achterstand hiermee tot 4-3. Aansluiten moeten Meulenkamp en Brouwer de stand op gelijke hoogte proberen te zetten. In een spannende pot lukt dit ook. Met 2-3 winst worde de stand gelijk getrokken tot 4-4. De ommekeer wordt bezegeld door koppel Nentjes en Van Duijvenode. In een glanzende 1-3 overwinning brengen ze alle hoop op winst weer terug. Met een 4-5 voorsprong behoord een overwinning weer tot een reële mogelijkheid.

Geert Nentjes wordt naar voren geschoven voor de afsluitende solowedstrijd. Hieruit blijkt dat Nentjes terecht als de sterkste speler van de middag wordt gezien. Hij mag het opnemen tegen Marcel Blik. Nentjes laat zien klaar voor woensdag te zijn. Met een prachtige 1-4 overwinning sleept hij de buit binnen voor Twenty Six en dwingt hij DKE op de knieën. In deze zwaarbevochten partij laat het team zien over veel veerkracht te beschikken. Het beloofd veel moois voor de toekomst. Die toekomst ligt niet meer zover weg. Aanstaande zaterdag staat de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Mede koploper Bosgenoegen komt dan op bezoek. Als dartliefhebber mag je deze wedstrijd van het jaar niet missen. De partij begint op 13:00 uur en wordt gespeeld in het Clubgebouw van Dartvereniging Urk “De Rake Gooier” .

1 Views

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Zonnig

Zonnig

9 MPH ESE
58% humidity

29°C

di

26°C
20°C

wo

20°C
16°C

do

19°C
14°C

vr

22°C
13°C