Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six verplettert Oranjebar en bezet zelfstandig plek twee!

Geschreven door: redactie, 22-01-19

SuperLeague

22-1-2019

Afgelopen zaterdag boekte het Urker SuperLeague team een grandioze overwinning op haar directe concurrent uit Mariahout. In de gelijknamige Oranjebar speelde Twenty Six de kampioenen van afgelopen twee seizoenen helemaal zoek. Met maar liefst 2-8 lieten de Urker darters Oranjebar gedesillusioneerd achter. Het biedt ook hoop dat het nog steeds kan. Aanstaande zaterdag kan de volgende stap worden gezet in de achtervolging op koploper Bosgenoegen. Er is een gaatje van dire punten, welke overbrugbaar is als er gewonnen blijft worden. In de verre uitwedstrijd tegen Terneuzen aanstaande zaterdag moet alles op scherp staan.

Het begon zaterdag weer als vanouds. Twenty Six verloor de Round Robin ronde met 9-6 en laat weer zien dat dit niet het sterkste punt is. Er werd in deze ronde dit seizoen slechts één maal gewonnen in de Round Robin. Toch lijkt het team hierdoor nooit van slag. Ook afgelopen zaterdag niet. De eerste single werd door Geert Nentjes vakkundig met 2-4 omgezet in winst. Ook Ron Meulenkamp won zijn singlepartij, en wel met een klinkklare 0-4. Dirk van Duijvenode maakte het nog even spannend in zijn partij maar wist knap met 3-4 van Davy van der Zande te winnen. Daniel Brouwer had kansen tegen WK-speler Jermaine Wattimena, maar moest toch zijn meerdere erkennen: 4-3.Als de koppels beginnen staat er een 2-3 voorsprong voor Twenty Six op het wedstrijdbord. Er hangt iets moois in de lucht. 

De traditioneel sterke koppelronde wordt ook deze middag bevestigd. Maar liefst alle koppelpartijen vallen in het voordeel van Urk uit. Als het dan 2-7 staat, is de weg vrij voor captain Dirk Schenk om zichzelf de afsluitende solo te laten gooien. Hij doet dit perfect en wint met 0-4. De eindstand komt hiermee op een klinkklare 2-8. De winst gaat mee terug naar Urk, en de voorbereidingen voor aanstaande zaterdag kunnen beginnen.

Tegenstander Terneuzen werd in de eerste wedstrijd van dit seizoen met maar liefst 10-0 verslagen. De darters uit het verre Zeeland zullen dus tot op het bot gemotiveerd zijn om niet opnieuw verrast te worden. Terneuzen staat op de derde plek van onderen en heeft de punten dus hard nodig in de degradatiestrijd. Voor Urk geldt dat aansluiting met plek één op het spel staat. Genoeg ingrediënten voor een spannende pot die ergens om gaat. De wedstrijd begint om 13:00 uur en wordt gespeeld in het Racketcentrum aan de MR. F.J. Haarmanweg 51.

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

2 MPH NW
82% humidity

14°C

di

16°C
14°C

wo

19°C
11°C

do

21°C
16°C

vr

19°C
15°C