Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six verslaat op magistrale wijze nummer 2 Nitro Dokkum

26-02-18

26-2-2018

Op voorhand stond er afgelopen zaterdag een kraker in de SuperLeague op het programma. Het Urker dartteam Twenty Six ging namelijk op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst Nitro Dokkum. Het team van captain Dirk Schenk draaide echter als een geoliede machine en liet zien er elk moment te staan als dat nodig was. De partijen waren spannend, maar een klinkende 3-7 ging terug mee naar de bult. Evenals de drie punten wat het verschil op 11 zet.

De Round Robin werd gewonnen met 4-9. Hoogtepunt in deze ronde was de leg waarbij Dirk van Duijvenbode goed op weg was naar een 9-darter. De 8e pijl miste jammerlijk doel, maar hij bracht de stand toch op 2-5. De eerste single werd gespeeld door Ron Meulenkamp. De man in vorm liet het weer zien en gaf niets weg: 0-4. Okke Weerstand trof vervolgens Sietse Verbeek. Er lagen kansen maar werden helaas niet binnengesleept door Weerstand. Hij verliest de singlewedstrijd nipt met 3-4. Ook Daniel Brouwer zag deze eindstand op zijn scorebord staan. Hij kwam met 3-0 achter tegen Mats Gies, maar kwam toen sterk terug. Met maar liefst 5 180-scores kwam hij op gelijke hoogte. De laatste leg werd met hoog niveau beslist in het voordeel van Gies. Het is 2-2 en tot dit moment leek het een spannende middag te worden. Helaas voor Dokkum was het toen de beurt aan ‘de Duif’. Dirk van Duijvenbode liet zien wat hij voor zijn ploeg betekend en zette met 1-4 Jan de Groot aan de kant.

De koppelronde was als vanouds het sterkste punt van de middag voor Twenty Six. Daniel en Ron maakten korte metten met Hiemstra/De Groot: 1-3. Nog één puntje was er nodig voor een punt. Deze klus klaarden invaller Schenk en Van Duijvenbode. In een thriller greep het goed op elkaar ingespeelde koppel de winst. Hierna gooiden de gebroeders Dirk weer een thriller. Deze keer moesten ze hun meerdere erkennen aan het koppel Hiemstra/De Groot: 3-2. De stand is op dit moment 5-3 in het voordeel van Urk. De definitieve winst wordt binnengehaald door Ron en Daniel. Zij wonnen met 2-3 van het koppel Gies/Verbeek. Dirk van Duijvenbode gooide de afsluitende single en bracht de stand op een klinkende 3-7.

De titelkansen zijn na zaterdag weer groter geworden. Met nog 7 wedstrijden te gaan ligt de weg naar een historisch hoogtepunt in de Urker dartsport open. De hoofdklasse lonkt, en spanning wordt hoger. Kunnen onze jongens deze klus klaren? Veel tijd om hier over na te denken is er niet. Aanstaande zaterdag speelt Twenty Six alweer haar volgende wedstrijd. Dan ontvangt Cleopatra Enschede het Urker Superleague team. Al is Enschede de hekkensluiter, puntverlies door onderschatting zou het team zichzelf niet vergeven.Bijz. Resultaten

Dirk van Duijvenbode
180ers: 6x
Finishes: 122
Daniel Brouwer
180ers: 8x
Ron Meulenkamp
180ers: 7x
Folkert Hiemstra
180ers: 4x
Okke Weerstand
180ers: 3x
Sietze Verbeek
180ers: 2x
Dirk Schenk
180ers: 2x


Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Gedeeltelijk bewolkt

Gedeeltelijk bewolkt

19 MPH SW
73% humidity

20°C

do

20°C
18°C

vr

16°C
13°C

za

15°C
12°C

zo

11°C
4°C