Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six wint en heeft 3e plek weer in zicht!

22-04-19

22-4-2019

Er stond afgelopen zaterdag een verre uitwedstrijd naar Tilburg op het programma. Xtreme Sport uit het verre zuiden staat op een één-na-laatste plek, en is dus hard op zoek naar punten om degradatie te ontlopen. Het Urker team is de laatste tijd gehavend en lijkt dus de te kloppen ploeg. Echter, de Urkers lieten zien waarom het de vierde plek bezet, en rekende vakkundig af met de ploeg uit Tilburg. Waar het eerder dit seizoen nog 8-2 voor Urk was, werd het nu 6-4 waardoor de derde plek weer in zicht komt door verlies van Winsum Sneek.


De Round Robin ronde werd weer eens gewonnen. De traditioneel moeizame game werd nu met 6-9 winnend afgesloten. Daniel Brouwer en Dirk Schenk lieten zien scherp te zijn vanmiddag door de meeste punten binnen te slepen. Als de singles beginnen weet Daniel Brouwer zijn partij niet winnend af te sluiten. Als vervolgens Dirk Schenk wel de volle winst pakt, staat er een belangrijke 1-2 voorsprong op het scorebord. Pieter Baarssen mag vervolgens zijn kunsten laten zien. Helaas weet de Urker niet het initiatief te pakken in zijn partij. Uiteindelijk weet zijn tegenstander met 4-2 te winnen. Dirk van Duijvenbode laat vervolgens zien een goede periode door te maken. De man in vorm laat de laatste weken zowel nationaal als internationaal mooie dingen zien. Hij zet zijn ploeg dan ook op een 2-3 voorsprong.


De koppelronde begint niet goed als we zien dat Schenk en Baarssen met 3-1 verliezen. Gelukkig stellen Van Duijvenbode en Brouwer orde op zaken door de marge weer op één punt te zetten: 3-4. Het blijft spannend. Als de solopartij gegooid word staat het 4-5 voor Twenty Six. Het kan dus gelijk worden of de volle buit gaat naar Urk. Dirk van Duijvenbode mag dit karwei op zich nemen en doet dit voortreffelijk. Met 2-4 wint hij de wedstrijd en brengt hiermee de eindstand op 4-6.
Als blijkt dat de nummer drie Winsum Sneek verloren heeft, is het gat met de Friezen nog maar één punt. Er zijn nog drie ronden te spelen in de Hoofdklasse van de SuperLeague. Zaterdag 4 mei staat de eerste van deze reeks op het programma. Dan mg Twenty Six thuis aantreden tegen de nummer vijf van de ranglijst DKE Repair uit Den Haag. De wedstrijd begint om 17 uur en wordt zoals gewoonlijk gespeeld in het clubgebouw van DV Urk De Rake Gooier, vormtweg 7h.

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

12 MPH S
87% humidity

5°C

ma

8°C
1°C

di

9°C
6°C

wo

6°C
5°C

do

6°C
3°C