Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six wint met 1-9 bij Status Bar in Veendam

Geschreven door: redactie, 18-12-17

SuperLeague

18-1-2017

 De laatste wedstrijd van 2017 stond afgelopen zaterdag op het programma. Er wachtte het Urker dartteam een zware uitwedstrijd in Veendam tegen Status Bar. Twenty Six staat acht punten los op de eerste plek in de Overgangsklasse A. Er is nog geen wedstrijd verloren, waardoor het kampioenschap voor het team van Dirk Schenk in zicht komt!

De Round Robin ronde begon niet goed voor de bezoekers. Slechts één leg werd er gewonnen. Ron Meulenkamp won het puntje, waardoor het 9-1 werd. Dat dit later de einduitslag voor Twenty Six werd, durfde toen niemand hardop te zeggen. De singleronde werd geopend door Pieter Romkes. Hij gooide een goede wedstrijd en liet zien belangrijk te zijn voor het team. Met 2-4 wist hij de Urkers op gelijke hoogte te brengen. Vervolgens was het de beurt aan Pieter Baarssen. Een stroef begin werd opgevolgd door een cruciale uitgooi. Op 1-2 gooide Baarssen 111 uit om de op een finish wachtende tegenstander het nakijken te geven. Hij won de wedstrijd uiteindelijk met 1-4 waardoor de voorsprong een feit was. Ook Ron Meulenkamp en Daniel Brouwer gooide op hoog niveau. Zij waren onverslaanbaar en wonnen hun partij zonder een kans weg te geven aan de tegenstander.

Toen de koppelronde begon stond er 1-4 voor Twenty Six op het scorebord. Pieter Baarssen en Pieter Romkes gooide de eerste wedstrijd. Met 0-3 lieten ze gelijk zien dat er niet veel te halen was voor Status Bar. Toen ook Ron en Daniel hun koppelwedstrijden met 0-3 verzilverden, was de winst een feit. Baarssen en Romkes wonnen de laatste koppelpartij met 1-3, waarna Daniel Brouwer de afsluitende solo mocht gooien. Hij liet nog een mooie dartshow zien en won met 3-4. De mooie 1-9 werd er naar Urk mee teruggenomen.

De ongeslagen status en riante voorsprong op nummer twee Nitro Dokkem zorgt ervoor dat het kampioenschap serieus in beeld komt. Er volgt nu een kleine winterstop. Op 20 januari staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan treft Twenty Six in eigen huis De Dissel.

Gylia Brouwer bedankt voor de updates vanuit Veendam!

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

6 MPH ENE
87% humidity

7°C

vr

13°C
8°C

za

14°C
10°C

zo

15°C
11°C

ma

12°C
6°C