Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Twenty Six wint opnieuw; concurrentie laat punten liggen!

26-11-17

SuperLeague

26-11-2017

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen Café Kremer. Het team uit Vroomshoop stond vooraf op een knappe derde plek in de Overgangsklasse van de SuperLeague. Er stond dus een mooie pot darts op papier te wachten!

Om tien uur verzamelden zich een grote supportersgroep bij het clubgebouw. Met krap 20 man sterk vertrok het team plus aanhang in een bus naar Vroomshoop. Bij vertrek werden de eerste liederen al goed ingezet door Harm Schinkel. Niet veel later volgde de rest van de bus waardoor de sfeer er gelijk goed in zat. De meest gevarieerde liederen met soms romantische karakter, werden ten gehore gebracht.

De Round Robin ronde ging vrij eenvoudig naar Urk (5-9). Pieter Romkes startte ongelukkig in de singles en verloor van de sterk gooiende Fabian Rosebrand. Twenty Six liet zien voor elkaar klaar te staan en Dirk van Duijvenbode (1-4), Okke Weerstand (2-4) en Pieter Baarssen (1-4) brachten met goed spel de stand op 1-4.

Met deze comfortabele voorsprong werd begonnen aan de koppelronde. Pieter Romkes heeft inmiddels plaats gemaakt voor invaller Dirk Schenk. Laatst genoemde gooide het eerste koppel met Okke Weerstand. Helaas kunnen ze het hun tegenstanders net niet moeilijk genoeg maken en verloren nipt met 3-2. Dirk van Duijvenbode en Pieter Baarssen laten vervolgens de mooiste wedstrijd van de dag zien. Na eerst 2-0 achter te staan, lieten ze zien dat wat ze konden. Een prachtige 135 finish van Van Duijvenbode en een hele batterij hoge scores van beide darters, zorgden ervoor dat de Urkers langszij kwamen. De winst van 2-3 en 2-5 stand was hiermee een feit. Nog één puntje was er nodig voor de 6e overwinning van Twenty Six. De ongeslagen status werd verwezenlijkt door koppel Van Duijvenbode/Baarssen. Ze wonnen met 3-1. Toen ook Schenk/Weerstand de laatste koppel nog wonnen was het feest compleet. De solowedstrijd was een formaliteit welke Van Duijvenbode voor zijn rekening name. Hij won met ouderwets goed spel, en bracht de eindstand hiermee op 2-8.

Toen bekend werd dat de concurrentie punten had laten liggen, en hiermee het gat met de nummer twee nóg groter is geworden, werd het lied ‘Kampioenen’ voorzichtig ingezet. De terugweg werden hier nog wat overwinningsteksten aan toegevoegd.

Het hele gezelschap wil tenslotte de gastheren van Kremer hartelijk danken voor de gastvrijheid en sportiviteit! De verzorging was subliem en sfeer was goed! Volgende week ontvangt Twenty Six Osseldarts - DC Hobisports. Ook dit team staat hoog op de ranglijst. Supporters zijn hartelijk welkom; aanvang wedstrijd 13:00 uur.

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06 133 24 057
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Meindert de Boer

Meindert de Boer
06 291 15 973
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

6 MPH ENE
87% humidity

7°C

vr

13°C
8°C

za

14°C
10°C

zo

15°C
11°C

ma

12°C
6°C