Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Tweny Six wint zwaarbevochten topper tegen Winsum Sneek

11-11-18

SuperLeague

11-11-2018

Vooraf werd er veel gepraat over deze wedstrijd. De nummer drie van de ranglijst, Team Winsum Sneek zou op bezoek komen. Ondanks dat het niveau merkbaar hoger is dan in de overgangsklasse, is dit de eerste echte wedstrijd waar het hard tegen hard zou gaan. De Friese ploeg kwam met het sterkst mogelijke team naar Urk. Danny Noppert, Jan Dekker, Rick Hofstra en Frans van der Wijt moesten punten pakken om de nummer twee positie van Twenty Six over te nemen. Maar deze ploeg heeft zich ook voorbereid. Nog los van het feit dat de ploeg uitstekend in vorm is, kan het ook in de breedte beschikken over goede wisselspelers vandaag. Dat laatste gaf de doorslag en zorgde ervoor dat Winsum Sneek op de knieën ging. Een sensationele 6-4 overwinning zorgt ervoor, dat het team van Captain Dirk Schenk met iets heel bijzonders bezig is.

Teamronde
Als gewoonlijk start de wedstrijd met een teamronde, waarbij spelers van beide teams afwisselend één leg tegen elkaar spelen. Het team dat als eerste de 9 punten heeft behaald, wint het eerste wedstrijdpunt. Aan deze ronde was goed te zien dat beide teams tot de tanden gewapend waren. Sneek kwam al snel op 2-4 voorsprong. Noppert speelde sterk en liet zijn kwaliteiten zien. Daartegenover startte ook Dirk Van Duijvenbode sterk voor de Urker ploeg. Gaande weg deze ronde kroop Twenty Six naar Sneek toe en kwam zelfs op voorsprong: 7-6. Vanaf hier gaf Sneek extra gas, en sleepte drie punten binnen waardoor ze op 0-1 voorsprong kwamen.

Singlepartijen
De eerste wedstrijd ging tussen Geert Nentjes en Danny Noppert. Op papier een interessante wedstrijd. De kersverse WK-debutant Nentjes verkeerd in bloedvorm, terwijl Noppert de kopman van Sneek is. Het werd dé wedstrijd van de middag. De clash kende veel spanning, maar de Urker bleef koel. Het werd snel 2-0 voor Urk. Noppert kwam terug maar Nentjes verzwakte niet. Op 3-2 voor moest Nentjes de wedstrijd beslissen. Met 140 op het scorebord gingen de eerste twee pijlen raak. Jammerlijk vloog de laatste pijl buiten de favoriete dubbel 10. Noppert profiteerde en het wordt 3-3. Geert startte de laatste beslissende leg met een 180 score en Noppert was gezien. De ontlading volgde en liet zien dat Nentjes het echte werk aankan onder druk van een volle zaal en het altijd kritische, doch rechtvaardig Urker publiek. Hierna was het de beurt aan Dirk van Duijvenbode. Hij trof de Fries Rick Hofstra. ‘De Duif’ gooide sterk en gaf Hofstra het nakijken. Met een prachtige 129 finish werd de wedstrijd beslist: 4-1. Vervolgens was het de beurt aan Ron Meulenkamp. Hij trof de geduchte tegenstander Jan Dekker. Dekker gooide erg sterk. De partij duurde niet lang en eindigde in een 1-4 nederlaag voor Meulenkamp. De tussenstand is op dat moment 2-2. Als laatste mag Derk Telnekes aantreden. De deventenaar in Urker gelederen, laat tot nu toe zien waarom hij aangetrokken is. Hij gooit erg goed en laat dit ook vanmiddag weer zien. Snel en vakkundig komt Telnekes op 3-0 voorsprong. Bijna lijkt het nog mis te gaan wanneer Frans van der Wijt op gelijke hoogte komt. Derk laat vervolgens weer een prima leg zien en wint alsnog. De prachtige tussenstand van 3-2 in het voordeel van de Urkers is een droomscenario.

Koppelpartijen
Dirk van Duivenbode en Geert Nentjes spelen de eerste koppelpartij. Het sterke spel van de tegenstanders Danny Noppert en Jan Dekker zorgde ervoor dat het punt naar Sneek ging, en de tussenstand weer gelijk is: 3-3. Vanaf dit moment zou er iets veranderen. Rick Hofstra en Frans van der Wijt uit het team van Sneek, verloren twee wedstrijd op rij met 1-3, waardoor de Urkers op 5-3 voorsprong kwamen. Hierdoor is alvast één punt binnen voor de Urkers. In wedstrijd één waren Meulenkamp en Telnekes de tegenstander. De tweede wedstrijd was tegen Van Duivenbode en Nentjes. ‘De Duif’ en Nentjes gooiden beiden een zeer sterke koppelwedstrijd. Het laatste koppel bestond uit invaller Daniel Brouwer en Ron Meulenkamp. Deze wedstrijd kon de sensatie compleet maken. Bij winst zijn de drie punten binnen en kan het niet meer stuk. Brouwer viel sterk in en Meulenkamp gaf eveneens dartles. Met een klinkende 3-0 zetten ze Twenty Six op een 6-3 voorsprong. Daniel Brouwer had de eer om de afsluitende solo wedstrijd te gooien. Hij deed dit tegen Danny Noppert. Het leek lang de kant van Brouwer op te vallen. Helaas wist hij op belangrijke momenten de dubbel niet te vinden. De einduitslag komt hiermee op 6-4 voor Urk. 


1 december weer thuis
De sportieve wedstrijd bevatte alles wat je van een topper verwacht. De punten blijven op Urk, en de tweede plaats eveneens. Twenty Six is thuis niet snel te verslaan. Het massale publiek helpt het team dat laatste extra zetje te geven. Op 1 december staat de volgende wedstrijd op het programma. Het betreft weer een thuiswedstrijd. Extreme Sport uit Tilburg komt dan op bezoek. De gasten staan op plek zeven op de ranglijst. Ze wonnen tot nu toe één keer en verloren er vier.

DVU 72

DVU 72 in het nieuw gestoken door Varia Vis!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Zonnig

Zonnig

16 MPH NW
64% humidity

19°C

wo

17°C
14°C

do

14°C
11°C

vr

13°C
10°C

za

14°C
10°C