Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Veerkracht wederom cruciaal in spannende wedstrijd tegen Weert

Geschreven door: Redactie, 10-02-19

SuperLeague

10-2-2019

Het Urker SupuerLeague team was gewaarschuwd. Naast het feit dat het team drie basisspelers mitste door verplichtingen in het buitenland, lag ook de wedstrijd van vorig jaar nog vers in het geheugen. Tegenstander vanmiddag was Fantastic Weert. Een stugge en degelijke ploeg die spelers herbergt die niet voor elkaar onder doen. Alleen kopman Davyd Venken kan gezien worden als bovenliggende darter. Ook vandaag liet hij dat weer zien en maakte het Twenty Six zeer lastig. In de afsluitende solo bracht Derk Telnekes hem dan toch op de knieën onder luid support van onze trouwe achterban.

De wedstrijd begon met de Round Robin ronde. Hier lijkt een vloek op te liggen voor het Urker team. Binnen een paar minuten stond er 0-3 op het scorebord. Dit had ook andersom kunnen zijn als Twenty Six scherper op de dubbels was. De trage start werd niet meer weggewerkt en daardoor ging het eerste punt naar het gretige Weert. De gasten roken kansen. Of dit was doordat Urk spelers miste, of door de noodzaak om aansluiting te vinden met de top van de ranglijst was niet duidelijk.

Urk verliest vaker het eerste punt, dus geen reden tot paniek. De eerste enkelpartij werd gespeeld door captain Dirk Schenk. Schenk kon niet het beste spel naar boven halen en verloor met 1-4 van Davyd Venken. Derk Telnekes was de volgende die aan de beurt was. Hij speelde een kraker van een partij tegen Paul Wacanno. Na veel spanning kwam het op de laatste leg aan. Weert verzilverde deze, en hierdoor stond er 0-3 op het scorebord. Donkere wolken pakten zich dus samen boven het clubgebouw De Rake Gooier. Echter, in bange dagen kun je altijd rekenen op Pieter Baarssen. De fanatieke darter presteert onder druk, en gaat beter spelen door de felle aanmoedigingen vanuit het publiek. Baarssen won één leg meer dan zijn tegenstander en sleepte het broodnodige eerste punt binnen. Daniel Brouwer speelde hierna ook een partij waarin alle legs gespeeld werd. Brouwer gooide beter maar kon niet vaak genoeg de leg binnen halen. Op 3-3 verwachte Brouwer nog een keer terug te mogen komen aan de oche. Zijn tegenstander liet 157 staan en dus was er geen reden tot paniek. Rick Veugelers van Weert had echter andere plannen, en verzilverde de leg met deze prachtige finish. 1-4 achter was het resultaat na deze ronde. Nu moest alles aankomen op de koppelronde en afsluitende solo.

Urk toonde weer aan dat dit het sterkste wapen is. Met mooie en vakkundige stappen werden de punten binnen gesleept. Baarssen en invaller Romkes wonnen de eerste partij met 3-1 van Wacanno/Veugelers. Toen ook Telnekes en Brouwer wonnen met 3-1 kreeg het team en publiek weer hoop. Baarssen en Romkes verloren vervolgens echter kansloos van Venken/Greijn. Nu was het enige doel nog om een punt te bemachtigen. Telnekes/Brouwer wonnen de laatste koppel toen bekend werd dat concurrent en koploper Bosgenoegen verloren had bij De Zwaantjes. Alles en iedereen ging er nu achter staan. De oorverdovende
aanmoedigingen gaven Telnekes vleugels. Bij vlagen gooide hij zijn beste spel. Dit was ook noodzakelijk om Venken van zich af te houden. Telkens wist de speler van Weert aan te haken. Tot de laatste leg. Op 3-3 wist Telnekes de bull te winnen. In een goede leg werd Dubbel 18 eerst nog gemist Hij mocht er voor terug komen, en benutte de eerste pijl op dubbel 9. De blijdschap was groot om de eindstand van 5-5. De achterstand op koploper Bosgenoegen wordt hierdoor twee punten.

Over twee weken wordt er weer thuis gespeeld. Dan komt hekkensluiter Café Kafé uit Doetinchem op bezoek. Ook die dag worden er PDC spelers gemist. Reden te meer om weer met z’n allen achter Twenty Six te gaan staan. Bedankt voor de komst en tot 23 februari!

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Seizoen overzicht!

Wat Wanneer Waar?

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Zonnig

Zonnig

9 MPH ESE
58% humidity

29°C

di

26°C
20°C

wo

20°C
16°C

do

19°C
14°C

vr

22°C
13°C