Dartvereniging Urk "De Rake Gooier"
Dartvereniging Urk "De Rake Gooier" - Logo
News Report

Zaterdag laatste HK SuperLeague duel Vloettax

Geschreven door: Redactie, 03-06-19

3-6-2019

Een geweldig SuperLeague seizoen komt aanstaande zaterdag een einde. Typerend genoeg is het Urkerdag. Eigenlijk is het ook een feestdag voor de darts op Urk. Nooit eerder acteerde een dartteam op het hoogste niveau in Nederland. Met handhaving als doelstelling, werd het een seizoen om nooit meer te vergeten. De start was ijzersterk van het team van captain Dirk Schenk. Met een glansrijke 10-0 overwinning stormde het sterrenassamble van Schenk de Hoofdklasse van Nederland. Na het gelijke spel in de tweede speelronde, werd er vijf keer op rij gewonnen. Hierna moest de ploeg door de knieën tegen Bosgenoegen uit Ermelo. Uiteindelijk bleek het ook de kampioen te zijn, terwijl Twenty Six genoegen moest nemen met de vierde plek. 

O.a. PDC-verplichtingen van Geert Nentjes, Dirk van Duijvenbode en Ron Meulenkamp zorgden voor puntverlies in de staart van de competitie. Het ten toon stellen van mooie darts door Dirk Schenk, Pieter Baarssen, Pieter Romkes, Derk Telnekes en Maarten Dirk Woord laten zien dat de SuperLeague op Urk leeft. Het perspectief is er, en beloofd veel moois voor de komende jaren.

Zaterdag komt nummer twee op bezoek, Oranjebar. In januari van dit jaar werd het team uit Mariahoutnog overklast door het Urker team: 8-2. Aanstaande zaterdag Twenty Six spelen om de eer. De Urker ploeg kan niet meer stijgen of zakken op de ranglijst. De nummer drie, Winsum Sneek heeft 36 punten behaald, terwijl Twenty Six 32 punten op zak heeft. Het publiek heeft genoten afgelopen seizoen. Ook zaterdag zijn zij van harte uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. De partij begint om 13:00 uur n het clubgebouw van D.V.U. vormtweg 7h. Door Urkerdag is de interne competitie, welke normaal start om 17:00 uur, afgelast.

Open Urk 2018!

  • Winnaar Ron Meulenkamp
  • 2e plek verliezersronde: Rudolf Timmermans
  • 2e plek winnaarsronde Maartendirk Woord
  • 3e van de winnaarsronde: Geert Hemelrijk (l) en Marco Hoorn
  • Winnaar verliezersronde: Daniel Brouwer
  • Verliezersronde 3e plek
  • 3e plek verliezersronde
  • 170 finish voor De Duif en Ron

Programma 2019

Vr 20 dec. KERSTKOPPEL / Ma & Di 23 & 24 dec. VERLOTINGSAVONDEN / zat 28 dec. 20e OPEN URK

Programma 2019

Contact lijst

Maarten Meun

Maarten Meun
06-133 24 057
Stuur een bericht

Herman Post

Herman Post
06-539 79 220
Stuur een bericht

Gerwin Vlot

Gerwin Vlot
06-410 42 763
Stuur een bericht

Dartinfo.nl

Open urk 2016 Foto

Weer

Urk, nl

Helder

Helder

12 MPH S
87% humidity

5°C

ma

8°C
1°C

di

9°C
6°C

wo

6°C
5°C

do

6°C
3°C