News Report

News Report

Verloop van de interne competitie

26-03-20 | Bestuur

26-03-2020

Hier volgt een belangrijke update met nieuws over het verloop van de interne competitie. Zoals iedereen ondertussen heeft vernomen, heeft het kabinet het verbod op bijeenkomsten verlengt tot 1 juni 2020. Dit betekend dat onze competitie dit seizoen niet op gewone wijze afgerond kan worden, en aangepast zal worden.

Het bestuur heeft besloten dat op dinsdag 2 juni de competitie weer opgestart zal worden. De einddatums, welke eerder vastgesteld zijn, blijven staan:
Laatste ronde zaterdagcompetitie 6 juni.
Laatste ronde dinsdagcompetitie 9 juni.

Dit betekend dat de dinsdagcompetitie nog 2 rondes zal spelen (2 en 9 juni), en de zaterdagcompetitie nog 1 (6 juni).
In de dinsdagcompetitie zijn er tot dusver 25 ronden gespeeld. De zaterdagcompetitie telt 27 gespeelde competitie ronden. Tellen we de te spelen rondes daarbij op, komen we in totaal op 27 rondes op dinsdag, en 28 rondes op zaterdag. Er is besloten om 85% van het totaal aantal gespeelde rondes per speler mee te laten tellen i.p.v. de normaliter 75%. We hebben immers minder rondes gespeeld, en daarom tellen er meer resultaten mee.

85% betekend dat er op dinsdag 23 rondes meetellen, en op zaterdag 24. Zit je boven dit aantal, dan worden je slechtste resultaten uit de stand verwijderd aan het einde van de competitie.

De play-offs blijven op de eerder vastgestelde data staan:
Zaterdagcompetitie: 13 juni.
Dinsdagcompetitie: 16 juni.

Ook de BBQ + clubkampioenschap + prijsuitreiking blijven staan op 20 juni.

We benadrukken dat bovenstaande alleen van toepassing is, indien we op 2 juni weer starten met de competitie. Als het kabinet beslist om samenkomsten langer te verbieden, zullen we de competitie annuleren. Dat houdt in dat seizoen 2020/2021 géén clubkampioen zal opleveren. Ook als er besloten wordt om de maatregel te versoepelen, zodat samenkomsten vóór 1 juni mogen plaatsvinden, zullen de genomen beslissingen niet van toepassing zijn. Er wordt dan opnieuw gekeken naar de mogelijkheden.

Als laatste willen we benadrukken dat het bijzondere tijden zijn en dat er onzekerheid heerst. Dan is darten het minst belangrijk. Mocht het zo zijn dat je financieel in de problemen komt door de huidige crisis, geef dit dan aan bij onze penningmeester. (Herman Post, 06 53 9792 20) We kunnen je dan ontzien van de contributie.

We hopen dat iedereen begrip heeft voor de situatie en het besluit wat hieruit voortvloeit. We willen iedereen veel sterkte en gezondheid wensen, en hopelijk tot 2 juni!